Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η βροχή στην Ειδομένη "μαστίγωνε" την ελπίδα τους


Απροστάτευτοι από την καταρρακτώδη βροχή οι πρόσφυγες


Τη δυσκολότερη νύχτα τους πέρασαν οι 13.000 πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί στην Ειδομένη, καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς για ώρες, ενώ περίμεναν με αγωνία μία απόφαση από την Σύνοδο Κορυφής, μια απόφαση που θα τους άνοιγε τον δρόμο προς την ελπίδα. Αντί αυτού πάνω στην πλάτη τους οι Τούρκοι κάνανε παζάρια και η βροχή μαστίγωνε τα όνειρα τους.

Οι πρόσφυγες προσπαθούσαν να προφυλαχθούν από τη βροχή, χρησιμοποιώντας ακόμη και σακούλες σκουπιδιών, καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που διαθέτουν αδιάβροχα.

Έφτιαξαν «αυλάκια» γύρω από τις σκηνές τους, ώστε να αποτρέψουν την εισροή υδάτων, αφού στις σκηνές κοιμούνται παιδιά, πολλά από τα οποία είναι άρρωστα και έγκυες.

Οι φωτιές που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν έχουν σβήσει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να στεγνώσουν τα ρούχα τους και να προφυλαχθούν από το τσουχτερό κρύο.

Ασφυκτικά γεμάτο είναι και το νοσοκομείο του Κιλκίς, όπου έχουν μεταφερθεί πολλά προσφυγόπουλα άρρωστα, που λύγισαν από το κρύο και τις κακουχίες.

Όπως είπε στο Mega, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Β.Τριανταφυλλίδης, αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 14 παιδιά, ενώ εκεί φιλοξενούνται και 28 συνοδοί των παιδιών.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης απηύθυνε έκκληση να βρεθεί ένας χώρος όπου να μένουν προσωρινά οι συνοδοί των παιδιών αυτών, καθώς το νοσοκομείο αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης και σοβαρών ελλείψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου