Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η απόλυτη σύγκρουση των Τιτάνων της DC - Batman Vs Superman

 
Λίγες ώρες απέμειναν πια από την μεγάλη πρεμιέρα (στην Ελλάδα) όπου ο Μπάτμαν και ο Σούπερμαν θα τεθούν αντιμέτωποι σε μια μονομαχία που ακόμη και οι Θεοί που τους Τιτάνες θα φοβόντουσαν να λάβουν μέρος.

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Μια ταινία που πριν γυριστεί είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των φίλων των comic αλλά και των σινεφίλ σε όλο τον κόσμο αφού τα δύο αστέρια της DC comic έχουν έκαστος φανατικά κοινά που τους ακολουθούν σε κάθε περιπέτεια τους ως τα σύνορα της φαντασίας…
Σίγουρα όμως το γεγονός ότι ο Μπεν Άφλεκ φορά για πρώτη φορά την μάσκα του σκοτεινού ιππότη και μάλιστα στην πιο κρίσιμη του μάχη, στην μάχη επιβίωσης του καθιστά το έργο Batman Vs Superman: Dawn of Justice   ακόμη πιο ενδιαφέρον.


Διαφορετικές προσωπικότητες
Οι δυο τους φαίνεται να διατηρούν (από τα πρώτα κιόλας χρόνια ύπαρξης της DC) μια σχέση που περνάει σε φάσεις και έχει διαφορετικές καμπές. Άλλοτε κανείς τους συναντά και σύμμαχους (Στην Λεγεώνα των Υπερηρώων) να μάχονται πλάι-πλάι να σώσουν την γη από υποχθόνιους που θέλουν να την κυριεύσουν ή να το καταστρέψουν και άλλες φορές (όπως αυτή) να συγκρούονται μεταξύ τους. Οι χαρακτήρες και οι προσωπικότητες τους είναι τελείως διαφορετικές αφού ο Σούπερμαν είναι λίγο (έως πολύ) συντηρητικός και συγκαταβατικός, ενώ αντίθετα ο Μπάτμαν είναι πιο…ριζοσπαστικός . Πίσω από την μαύρη του μπέρτα έχει το τέλειο άλλοθι ένας δισεκατομμυριούχος playboy που παίζει με τις επιχειρήσεις του αλλά δεν τον νοιάζει και ιδιαίτερα να χάσει όλα του τα λεφτά αρκεί να μην υπάρχει σπιθαμή...εγκληματικότητας στην αγαπημένη του πόλη το Γκόθαμ Σίτι,άρα είναι...τοπικιστής. Ο Σούπερμαν όταν δεν πετά αλλά περπατά ως Κλαρκ Κέντ δουλεύει στην εφημερίδα του, φλερτάρει την Λόις Λέιν, αποφεύγει κρυπτωνίτες και βάζει την στολή του σε τηλεφωνικούς θαλάμους. Αντίστοιχα ο Μπρους Γουέην είναι γκατζετάκιας και αντί για κοπέλα έχει βοηθό τον Ρόμπιν και μπάτλερ που τον περιμένει για να του σιδερώσει την στολή. Βίοι άκρως αντίθετοι λοιπόν με μπέρτες και με πολλούς εχθρούς.


Γιατί να συγκρουστούν;
Σίγουρα ο νόμος της ζούγκλας ισχύει στην προκειμένη περίπτωση, πως όταν τα βουβάλια είναι αντιμέτωπα καλό θα είναι τα βατράχια να εξαφανίζονται. Τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι οι δύο ακραίοι πρωταγωνιστές της DC. Κανείς πριν παρακολουθήσει την ταινία δεν μπορεί να φανταστεί γιατί θα πρέπει να παλέψουν αφού μάχονται για την Δικαιοσύνη.

Η απορία θα λυθεί στις σκοτεινές κινηματογραφικές αίθουσες.
Ωστόσο για να κάνουμε και λίγο τους συνηγόρους του διαβόλου η ομάδα της Marvel που ενώθηκε (IronMan, Captain America, Hulk κ.α) τράβηξε την προσοχή των φίλων τους αλλά και των εχθρών τους σημειώνοντας εισπρακτική επιτυχία.

Τώρα με τα δυο δυνατότερα της χαρτιά η άλλη πλευρά θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα κάνει τον κόσμο να μιλά για πολύ καιρό γιατί ο σούπερμαν τα έβαλε με τον μπάτμαν ή το αντίστροφο.
Σίγουρα κανένας από τους περιπλανώμενους ταξιδιώτες-αναγνώστες των κελιών των κόμικ δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα συμβεί από την σύγκρουση των δύο ηρώων...σίγουρα όμως οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για όσους βρεθούν σε απόσταση αναπνοής.
Η ταινία που θα καθηλώσει στις μεγάλες σκοτεινές αίθουσες χιλιάδες κόσμου…προβάλεται από σήμερα 24 Μαρτίου και στην Ελλάδα.


Το προφίλ της ταινίας


Με τους Χένρι Καβίλ και Μπεν Άφλεκ στους ρόλους των Σούπερμαν και Μπάτμαν αντίστοιχα, η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Μαρτίου 2016, σε 2D και 3D, από την Tanweer.

Ο Ζακ Σνάιντερ, σκηνοθέτης των «300» και του «Ανθρώπου από Ατσάλι», αναλαμβάνει το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα project στην ιστορία των υπερηρώων της DC Comics, την κινηματογραφική συνάντηση των Μπάτμαν και Σούπερμαν, των πιο γνωστών και πιο δημοφιλών σούπερ ηρώων στην ιστορία των κόμικς. Ο Χένρι Καβίλ φοράει για δεύτερη φορά τη στολή του Σούπερμαν (Κλαρκ Κεντ), ενώ ο Μπεν Άφλεκ, βραβευμένος με Όσκαρ για το «Επιχείρηση: Argo», αναλαμβάνει τον πιο απαιτητικό ρόλο της καριέρας του, αυτόν του Μπρους Γουέιν/Μπάτμαν.


Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης η Γκαλ Γκαντό, στο ρόλο της Πριγκίπισσας Νταιάνα/Γουόντερ Γούμαν και ο Τζέσι Αίζενμπεργκ, ως ο Λεξ Λούθορ. Οι Έιμι Άνταμς, Λόρενς Φίσμπερν και Νταιάν Λέιν επιστρέφουν για δεύτερη φορά στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC μετά τον «Άνθρωπο από Ατσάλι». Δίπλα τους ο Τζέρεμι Αίρονς, ως Άλφρεντ, ο Τζέισον Μομόα, στο ρόλο του Άρθουρ Κέρι/Άκουαμαν και η βραβευμένη με Όσκαρ, Χόλι Χάντερ («The Piano»). Το σενάριο είναι του βραβευμένου με Όσκαρ Κρις Τέριο («Επιχείρηση: Argo») και του Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ (τριλογία «Batman», «Άνθρωπος από Ατσάλι»).
Η Λεγεώνα της Δικαιοσύνης έρχεται όλο και πιο κοντά.


Διαγωνισμός

Διεκδικήστε δύο απίθανα πόστερ της ταινίας προσφορά της Tanweer στέλνοντας τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση pinakio.blog@gmail.com αφού είστε φίλος ή κάνετε like στην σελίδα του Πινακίου στο facebook: https://www.facebook.com/pinakio/ και αντίστοιχα στο twitter: https://twitter.com/pinakio1 

Ο διαγωνισμός λήγει στις 3 Απρίλη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου