Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Χριστίνα Κοσμίδου: Τι γυρεύει το κορίτσι του Flash στην Αθήνα;

Η Χριστίνα Κοσμίδου ποζάρει και στο βάθος διακρίνεται η Ακρόπολη


Η Χριστίνα Κοσμίδου με την δημοσιογραφική της παρουσία έχει δώσει άλλον αέρα στο Flash TV που εκπέμπει στην Δυτική Μακεδονία.  Η εκπομπή της «Μια άλλη ματιά» έχει τέτοια δομή που θα τη ζήλευαν και αυτές που εκπέμπονται στα πανελληνίας εμβέλειας κανάλια. Αρκεί να αναλογιστεί πως η δημοσιογράφος έχει  «φιλοξενήσει» την προηγούμενη σεζόν προσωπικότητες όπως: Αγγελική Νικολούλη,  Ελένη Τσαγκά,  Μύρωνα Στρατή και Ησαία Ματιάμπα κ.α

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο
Φωτογραφίες: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος

Η ίδια παρά την επιτυχία κρατά χαμηλούς τους τόνους και με την ίδια συνταγή σχεδιάζει τα επόμενα επαγγελματικά της βήματα. Πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στην Αθήνα όπου και την συναντήσαμε και αδράξαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.


Άλλη μια τηλεοπτική σεζόν έλαβε τέλος. Τι αποκόμισες και πως θα την χαρακτήριζες; 

Κοιτώντας το ηλιακό ρολόι

«Αποκόμισα όμορφα συναισθήματα καθώς το κοινό αποδέχτηκε και αγκάλιασε την νέα αυτή εκπομπή και την προσπάθεια που κατέβαλα. Η ανταπόκριση ήταν απροσδόκητη και αυτό έγινε φανερό μέσω της μεγάλης δημοτικότητας της σελίδας στα social media , όπου βάσει και των στατιστικών αλλά και της συμμετοχής στους διαγωνισμούς της εκπομπής, προέκυψε ότι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές πόλεις της χώρας και πολλά θετικά σχόλια τηλεθεατών. Αυτή, λοιπόν, η ανταπόκριση με κάνει πιο δυνατή προκειμένου να υλοποιήσω τις ιδέες που έχω για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. 

Αυτή η τηλεοπτική χρονιά, ήταν μια πρόκληση για εμένα, και τώρα, αφού ολοκληρώθηκε  μπορώ να πω ότι με γέμισε με προσωπική αλλά και επαγγελματική ικανοποίηση, σε μια εποχή που το να κάνει κάποιος τηλεόραση, είναι ίσως δυσκολότερο από ότι ήταν, λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στα ΜΜΕ, αλλά στην χώρα μας». 

Ποια ήταν η αγαπημένη σου εκπομπή και γιατί; 


«Μία από τις πιο ξεχωριστές εκπομπές ήταν αυτή που είχα καλεσμένο στο πλατό για πρώτη και αποκλειστική φορά στην περιφέρεια ένα νέο αθλητή του στίβου από τα Γρεβενά, τον Μίλτο Τεντόγλου. Ο λόγος που κάνει αυτή την εκπομπή ιδιαίτερη για εμένα είναι γιατί παρά τις αντίξοες συνθήκες αλλά και τις ποικίλες τεχνικές δυσκολίες που συνάντησε ο αθλητής, κατάφερε να πραγματοποιήσει κάτι πολύ σημαντικό, ανάμεσα σε πολλά άλλα, να πάρει το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Ρίο, κάνοντας όλους εμάς υπερήφανους. Με το σπουδαίο αυτό επίτευγμα, δείχνει σε όλους εμάς ότι η θέληση και η προσπάθεια αρκούν για να προσεγγίσει κανείς τα όνειρά του και αυτό είναι κάτι που θέλουμε σαν εκπομπή να περάσουμε στον κόσμο που μας παρακολουθεί και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά. Θέλουμε να δίνουμε βήμα σε νέους ανθρώπους που έχουν πράγματα να πουν, έχουν έργο να δείξουν, με μια αισιόδοξη χροιά πάντα». 

Ποια είναι τα επόμενα τηλεοπτικά σου σχέδια και τι θα δούμε στις οθόνες του Flash; 


«Για να είμαι ειλικρινής, είμαι σε περίοδο διακοπών ,οπότε, δεν μπορώ ακόμη να αποκαλύψω πολλά. Σίγουρα είναι μια εκπομπή, που εάν όλα πάνε καλά, θα συνεχίσει να προβάλλεται στην περιφερειακή τηλεόραση μέσα από τον flash tv, αλλά και σε όλον τον κόσμο μέσω web tv». 

Σε συναντάμε στην Αθήνα. Ένα ταξίδι στο οποίο πήρες ιδέες, σκέψεις για το τηλεοπτικό μέλλον; 

«Με συναντάτε στην όμορφη Αθήνα σε μια περίοδο που ένιωθα την ανάγκη μετά από πολλή δουλειά να ξεκουραστώ λιγάκι και να βρω χρόνο για τον εαυτό μου. Μέσα από αυτό προέκυψαν και επαγγελματικές συζητήσεις… όσο για ιδέες, αυτές είναι πραγματικά πολλές, αλλά δεν μπορώ να τις αποκαλύψω!».

Αν σου έλεγα να επιλέξεις ανάμεσα στις δύο πόλεις Αθήνα, Κοζάνη για να ζήσεις, ποια θα επέλεγες και γιατί;


«Η Κοζάνη και γενικά η περιφέρεια, περνάει δύσκολα. Υπάρχει έντονο και πολύ μεγάλο πρόβλημα ανεργίας, επαγγελματικές ευκαιρίες δεν υπάρχουν πολλές και ίσως πλέον δεν υπάρχουν και προοπτικές εξέλιξης, αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα σε σχέση με την Αθήνα. Η Αθήνα είναι μια πόλη που είναι πολύ όμορφη και σίγουρα σου δίνει περισσότερες επαγγελματικές επιλογές, προκειμένου να εξελιχθείς στον τομέα που έχεις εξειδικευτεί. Πέρα από αυτό, έχεις πολλές επιλογές και σε κοινωνικό επίπεδο. Και για να ολοκληρώσω την απάντησή μου, εάν μου δινόταν μια καλή επαγγελματική ευκαιρία, τότε δεν θα έλεγα όχι».  

Τι σκοπεύεις να κάνεις το καλοκαίρι αυτό; 

«Αυτό το καλοκαίρι πραγματικά έχω ανάγκη από ξεκούραση..! Μετά από έναν δύσκολο και απαιτητικό χειμώνα, αυτό που χρειάζομαι είναι ηρεμία, χρόνος για τον εαυτό μου, και για τα αγαπημένα μου πρόσωπα! Δεν έχω κάνει σχέδια ακόμη, άλλωστε τα αυθόρμητα είναι πάντα τα καλύτερα!».


Σε ενοχλεί όλο αυτό που συμβαίνει στον Τύπο στην Ελλάδα, που δείχνει σημάδια συρρίκνωσης; 


«Σίγουρα αυτό είναι κάτι δυσάρεστο και έχει να κάνει με θέσεις εργασίας, με ανθρώπους που ζούνε σε μια μόνιμη αβεβαιότητα, που έχουν οικογένειες και δεν μπορούν να ξέρουν τι τους ξημερώνει. Βέβαια στη χώρα μας, λίγο πολύ, τα τελευταία χρόνια ,δυστυχώς, αυτό το έχουμε βιώσει όλοι. Πέρα από το άγχος λοιπόν της ίδιας της δουλειάς, έρχεσαι αντιμέτωπος και με καταστάσεις που σίγουρα δεν είναι ευχάριστες». 

Θεωρείς πως ο κλάδος της δημοσιογραφίας έχει πληγεί πολύ από την κατάσταση που επικρατεί; 


«O κλάδος της δημοσιογραφίας, της τηλεόρασης, των μέσων ενημέρωσης γενικότερα, πιστεύω πως έχει πληγεί και όλοι εμείς που δουλεύουμε σε αυτά το καταλαβαίνουμε. Δημοσιογράφοι καταξιωμένοι μένουν άνεργοι αλλά και νέα παιδιά δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια με ελάχιστες ή απογοητευτικές αποδοχές ,εκπομπές να κόβονται και άνθρωποι να μένουν ξαφνικά άνεργοι. Όλα αυτά λοιπόν περιγράφουν μια κατάσταση που σίγουρα δεν είναι ευχάριστη». 

Αν σου έλεγαν πως μια ευχή σου θα γινόταν πραγματικότητα τότε ποια θα ήταν αυτή; 


«Δύσκολη ερώτηση αυτή και πολλές οι πιθανές απαντήσεις! Θα ευχόμουν η χώρα μας που ζει δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια να βγει από αυτό το αδιέξοδο. Πολιτικοί έρχονται και φεύγουν, αλλάζουν οι ίδιοι, δεν αλλάζουν όμως τον τόπο μας προς το καλύτερο. Οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση, άνεργοι νέοι ,παιδιά νέα χωρίς όνειρα, άνθρωποι σκυθρωποί ,με μόνιμο άγχος στο βλέμμα. Το χαμόγελο λείπει, οι ανθρώπινες σχέσεις, φιλικές ή ερωτικές, έχουν περάσει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, αφού δεν υπάρχει χρόνος, διότι όσοι εργάζονται σε αυτή την χώρα, για να τα βγάλουν πέρα, κάνουν και δύο δουλειές. Θα ευχόμουν λοιπόν να βγει η χώρα από αυτή την κρίση και να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη όλων!».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου