Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και πρόστιμο γιατί κακοποίησε μέχρι θανάτου το κουτάβι του



Ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 39χρονο που κακοποίησε μέχρι θανάτου το κουτάβι του.
Η κακοποίηση, την οποία ομολόγησε ο κατηγορούμενος, διαδραματίστηκε τον περασμένο Μάρτιο στο μπαλκόνι του σπιτιού του στη Θεσσαλονίκη και η υπόθεση πήρε δημοσιότητα μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο από φιλοζωικές οργανώσεις.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του περί μειωμένου καταλογισμού, εξαιτίας ψυχικής διαταραχής και τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.
Ο ίδιος, απολογούμενος στο δικαστήριο, εμφανίστηκε μετανιωμένος, κάνοντας λόγο για «παρορμητική συμπεριφορά» και «εξάρσεις» που εκδηλώνονταν στον επαγγελματικό του βίο.
«Είχα πίεση αφότου χώρισα. Ήθελα το σκυλί για συντροφιά, αλλά διαπίστωσα ότι χρειαζόταν πολλή φροντίδα. Κακώς δεν το έδωσα» είπε.
Σε ερώτηση εάν θα έπραττε το ίδιο, εάν στη θέση του άτυχου τετράποδου ήταν το παιδί του, σημείωσε «άλλο παιδί κι άλλο σκυλί», απάντηση που αποδοκιμάστηκε από εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων που παρέστησαν στο ακροατήριο.
Ανέφερε ακόμη ότι μετά το περιστατικό απευθύνθηκε σε ψυχιατρείο και έκτοτε λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.
Προηγουμένως, εθελοντής φιλοζωικής οργάνωσης κατέθεσε από το βήμα του μάρτυρα ότι το τριών μηνών σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε κτηνιατρείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματά του.
Εκτός από το ποινικό σκέλος, σε βάρος του 39χρονου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για το περιστατικό, ύψους 30.000 ευρώ.
Στο μεταξύ, με φυλάκιση 12 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, με 3ετή αναστολή, τιμωρήθηκε 58χρονος ιδιοκτήτης καντίνας, που κάθισε στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου, επειδή έστηνε αυτοσχέδιες παγίδες, κυνηγώντας αδέσποτες γάτες στα πέριξ της επιχείρησής του.
Στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι είναι φιλόζωος. Η υπόθεση ερευνήθηκε ύστερα από καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου