Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ηλιάνα Μαυροειδακου: Δεν υπάρχουν πρέπει στην ομορφιά

Ηλιάνα Μαυροειδάκου: Η απόλυτη ομορφιά - Credits:Myrto Panteloglou 
Με τα πινέλα της και τα χρώματα της τονίζει εδώ και 10 χρόνια την γυναικεία ομορφιά. Η Ηλιάνα Μαυροειδάκου μιλά στο Πινάκιο για τις γυναίκες, για τα πολύχρωμα και έντονα χρώματα της ζωής μας αλλά και για τα συναισθήματα που δεν κρύβονται και τις εκφράσεις που δεν κρύβονται με το make-up.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο

Επίσης αποκαλύπτει μυστικά και εξηγεί για το σωστό μακιγιάζ δεν θέλει κόπο άλλά τρόπο ή αλλιώς «my 10' makeup» 

Ηλιάνα Μαυροειδακου πόσα χρόνια ασχολείσαι με το επαγγελματικό μακιγιάζ;
 
Φωτογραφία του: Karen Gkiounasian

«Ασχολούμαι με το makeup συνολικά 10 χρόνια».


Πως προέκυψε αυτό;

«Ξεκινώντας με φωτογραφήσεις ηθοποιών και ταινίες μικρού μήκους, έπειτα η συνεργασία μου με την WHITE ROOM productions ήταν η πιο καθοριστική στιγμή της καριέρας μου η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Μπαίνοντας στην MAC άλλαξαν όλα όσα ήξερα για το makeup και βγαίνοντας κράτησα όλες τις πολύτιμες γνώσεις που μου πρόσφεραν και δημιούργησα κάτι δικό μου...το ili the dealy! Το ili the dealy είναι αυτό στο οποίο μετατρέπομαι και εξελίσσομαι με τον χρόνο...the best deal you can get!Αυτός δεν είναι άλλωστε ο απόλυτος στόχος κάθε επαγγελματία; Τον τελευταίο χρόνο είμαι η beauty editor των fashionfreaks και πολύ σύντομα θα ξεκινήσω μία σειρά σεμιναρίων σε γνωστό ΙΕΚ».


Πλέον το μακιγιάζ είναι απαραίτητο για την γυναίκα της εποχής μας;
 
Σε μια καλλιτεχνική φωτογραφία - Credits: Spyros Spap 
«Είναι απαραίτητο μόνο για πρακτικούς λόγους, αλλιώς θα συμφωνήσω με την δήλωση της Alicia Keys, η οποία εμφανίστηκε στα VMAs χωρίς ίχνος makeup, ότι πρέπει να νιώθουμε ελεύθερες από τα πρέπει που υπάρχουν για την ομορφιά μιας γυναίκας και να νιώθουμε καλά αρχικά με τον εαυτό μας χωρίς τίποτα. Αν υπάρχει πρακτικός λόγος που «πρέπει» να χρησιμοποιηθεί makeup όπως στον χώρο εργασίας μας κάποιες φορές ή στην μόδα τότε θα μπορούσα να πω ότι είναι απαραίτητο, αλλιώς είναι στην προσωπική αισθητική μιας γυναίκας».

Ποια είναι τα σωστά βήματα για ένα μακιγιάζ;

«Δεν υπάρχουν σωστά βήματα, ο κάθε artist έχει βρει τον δικό του τρόπο και τον σέβομαι απόλυτα. Προσωπικά ξεκινάω πάντα από τα φρύδια, έπειτα τα μάτια και στο τέλος απλώνω την βάση μου και το κραγιόν. Ο λόγος που η βάση μου είναι στο τέλος και όχι στην αρχή είναι επειδή με αυτό τον τρόπο δεν την λερώνω με υπολείμματα από το βάψιμο των ματιών».




Το μακιγιάζ είναι ανάλογο κατά την περίσταση, άλλο για ραντεβού, άλλο για δουλειά, άλλο για βραδινή έξοδο;


«Ναι αλλά....δεν σημαίνει ότι υπάρχει συγκεκριμένο look για την κάθε περίσταση!Εγώ μπορεί να πάω στο club με ένα πολύ natural look και το πρωί στην δουλειά με ένα πολύ έντονο κραγιόν .Θα πρότεινα σε κάθε γυναίκα να εκφραστεί όπως νιώθει με διαφορετικά looks κάθε φορά που ταιριάζουν στο στύλ της. Είναι ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι, σαν να αλλάζεις ρόλους!».
                      
Πως γίνεται το σωστό ντε-μακιγιάζ;
 
Μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του μακιγιάζ - Credits: Myrto Panteloglou
«Το ντεμακιγιάζ διαφέρει ανάλογα με τον τύπο δέρματος. Οι πιο λιπαρές επιδερμίδες χρειάζονται αφρώδη καθαριστικά ή σε μορφή gel ενώ οι πιο ξηρές πιο ενυδατικά όπως καθαριστικό με βάση το λάδι ή γαλάκτωμα. Καταπληκτικό ντεμακιγιάζ ματιών είναι το ελαιόλαδο και το συνιστώ ανεπιφύλακτα για όλους τους τύπους!»

Μια καθημερινή γυναίκα πόσο χρόνο πρέπει να σπαταλά για να βάφεται;

«Εγώ το λέω «my 10' makeup»  και πιστεύω πως όλες οι γυναίκες πρέπει να έχουν ένα τέτοιο .Δεν χρειάζεσαι παραπάνω εκτός και αν πρόκειται για μία έξοδο ή μία σημαντική εμφάνιση που η προετοιμασία είναι  μία ιεροτελεστία».

 Υπάρχει περιστατικό που δεν θα ξεχάσεις ποτέ πάνω στην δουλειά σου;

«Μία φορά πήγα να ετοιμάσω μία νύφη και ξέχασα τα πινέλα μου. Η κοπέλα δεν έδειξε να αγχώνεται και συνέχισα την διαδικασία χρησιμοποιώντας τα δακτυλά μου. Το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό και για τις δύο μας όμως ήταν μία αρκετά αγχωτική εμπειρία».

Ο κόσμος και η αλήθεια είναι καλά μακιγιαρισμένοι;

«Η άποψη μου είναι ότι ζούμε σε μία μεταβατική εποχή όπου προσπαθούμε να πετάξουμε ψεύτικες συμπεριφορές των προγόνων μας χωρίς να  ξέρουμε πώς. Έτσι πειραματιζόμαστε με τις συμπεριφορές των άλλων . Εγώ δεν βλέπω μακιγιαρισμένους ανθρώπους βλέπω μόνο εξέλιξη μέσα σε μία πολύ προβληματισμένη γενιά».

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα πρόσωπο;

"Το makeup δεν μπορεί να κρύψει τα συναισθήματα", credits: Myrto Panteloglou

«Αν και  makeup artist ξέρω να κρύβω χρωματικές ατέλειες, τίποτα άλλο δεν μπορεί να καλύψει το makeup, ούτε συναισθήματα, ούτε εκφράσεις!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου