Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Παιχνίδια Προπαίδειας και Ορθογραφίας

Λίγες ημέρες έμειναν  για να υποδεχθούν τα σχολεία χιλιάδες μαθητές σε όλη την χώρα.  Τα παιδιά απόλαυσαν τις διακοπές τους και θα πρέπει σιγά – σιγά να ανεβάζουν ρυθμούς. Πως όμως μπορεί κανείς να τα αποκόψει από το ανέμελο παιχνίδι και να τους θέσει το θέμα των επαναλήψεων;
Η λύση είναι στα βιβλία των εκδόσεων Παπαδόπουλος που υπογράφει η κα. Ευαγγελία Δεσπύρη ενώ την εικονογράφηση έχει κάνει η κα. Ντανιέλα Σταματιάδη. Παιχνίδια Προπαίδειας και Παιχνίδια Ορθογραφίας.

Πιο συγκεκριμένα:

«Παιχνίδια Ορθογραφίας»
 «Παιχνίδια Ορθογραφίας» είναι ένα πρωτότυπο, ευρηματικό και ευχάριστο βιβλίο, το οποίο απευθύνεται στους μαθητές της Α' και Β' Δημοτικού. Περιέχει μια σειρά ποικίλων γλωσσικών ασκήσεων με τη μορφή παιχνιδιού (όπως σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, αινίγματα, παροιμίες κ.ά.), καθώς και μια ιδιαίτερα ελκυστική και χαρούμενη εικονογράφηση. Στόχος του βιβλίου είναι τα παιδιά, μέσα από το παιδαγωγικό παιχνίδι, να κατανοήσουν τους βασικούς μηχανισμούς της ορθογραφίας να "παίξουν" μαζί της και να την αγαπήσουν. Αξίζει, τέλος να σημειωθεί ότι το βιβλίο είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα για το γλωσσικό μάθημα και οι ασκήσεις που περιέχει έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στη σχολική τάξη.

Παιχνίδια προπαίδειας

Μπορεί η προπαίδεια του πολλαπλασιασμού να γίνει παιχνίδι;
Μέσα από μια σειρά πρωτότυπων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων πιστεύουμε ότι μπορεί.
Οι απλές ασκήσεις, τα παιχνίδια και οι χαρούμενες εικόνες αυτού του βιβλίου
δίνουν στο παιδί την ευκαιρία να «παίξει» με την προπαίδεια.
Έτσι, αυτή η πρώτη του επαφή θα γίνει με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.
Παράλληλα θα μπορέσει να προετοιμαστεί αποτελεσματικά
για τις πράξεις του πολλαπλασιασμού και της διαίρεσης,
που ακολουθούν στο σχολείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου