Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

E-mathisi στο Μεσολόγγι




Στο Μεσολόγγι τα παιδιά έχουν στο πλευρό τους ανθρώπους που νοιάζονται για την πρόοδο τους και το μέλλον τους. Αυτοί οι άνθρωποι τείνουν το χέρι τους για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να κατακτήσουν μαζί όσα περισσότερα μπορούν… Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι η Ειδική Παιδαγωγός Μαίρη Σταμπουλοπούλου η οποία έκανε το όνειρο της πράξη.
«Θεωρώ πως μπορούμε και έχουμε υποχρέωση να δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον και για να το κατακτήσουν πρέπει να τους δώσουμε ευρύ πεδίο γνώσεων και δεξιοτήτων. Μαζί θα γυρίσουμε τον ήλιο, μαζί θα δουλέψουμε πολύ», είπε χαρακτηριστικά στο Πινάκιο η κα. Σταμπουλοπουλου.


Το προφίλ του κέντρου

Το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης , δημιουργήθηκε με στόχο να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στα παιδιά και τους εφήβους μέσα από μια έμπειρη και άρτια καταρτισμένη ομάδα ειδικών που περιλαμβάνει Ειδικούς Παιδαγωγούς , Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές , Ψυχολόγους , Νευρολόγους και Παιδοψυχιάτρους.


Κύριος στόχος μας είναι η πρόληψη, αξιολόγηση και αποκατάσταση παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ανάπτυξη, στο λόγο, στην επικοινωνία, στην ανάγνωση, στη γραφή, στη συμπεριφορά ηπ στη γενικότερη προσαρμογή του στο κοινωνικό και σχολικό τους περιβάλλον, όπως:

-Μαθησιακές Δυσκολίες

-Δυσλεξία

-Διαταραχές λόγου, ομιλίας και φωνής

-ΔΕΠ-Υ

-Αισθητηριακές Δυσλειτουργίες

-Βαρηκοΐα- Κώφωση

-Νοητική Υστέρηση

-Δυσκολίες Επικοινωνίας

-Διαταραχές συμπεριφοράς

-Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές

-Νευρολογικές Διαταραχές

Με γνώμονα τους παραπάνω στόχους σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε απόλυτα εξειδικευμένα προγράμματα και θεωρούμε σημαντική τη συνεργασία και την τακτή επικοινωνία με τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό του σχολείου όπου φοιτά το παιδί. Διατηρούμε στενή συνεργασία με ιατρούς και απλές ειδικότητες για την καλύτερη και σφαιρικότερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού και του εφήβου.

Επιστημονικά Υπεύθυνη, Σταμπουλοπούλου Μαίρη Ειδική Παιδαγωγός Ζαλογγίτου 19, Μεσολόγγι 2ος όροφος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου