Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Υπόθεση Άννυ: Ένοχοι και οι 3 κατηγορούμενοι



Ενόχους με ομόφωνη απόφαση κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον πατέρα της Αννυ, Σάββα, και τον φίλο του, Νικολάι, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού, ενώ κατά πλειοψηφία έκρινε ένοχη και την μητέρα του παιδιού για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του επί της ενοχής των τεσσάρων κατηγορουμένων που βρίσκονται στο εδώλιο για την συγκλονιστική υπόθεση της 4χρονης Αννυ.


Για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, τον Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ ή Σάββα και τον φίλο του Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι), τακτικοί και λαϊκοί δικαστές έκριναν ομόφωνα πως είναι ένοχοι των πράξεων που τους αποδίδονται, επισημαίνοντας πως δεν αποδεικνύεται η συμμετοχή στο έγκλημα και στον τεμαχισμό κανενός άλλου προσώπου, πλην αυτών. Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι και για παράνομη οπλοχρησία, ενώ ο Σάββας και για ψευδορκία.

Για την μητέρα του παιδιού, Δημητρίνα Μπορίσοβα, τέσσερις δικαστές έκριναν πως είναι ένοχη για έκθεση της 4χρονης σε κίνδυνο, ενώ ο πρόεδρος, με άλλους δύο δικαστές (ενόρκους), είχαν την άποψη πως η κατηγορουμένη πρέπει να κηρυχθεί αθώα. Η Μπορίσοβα κρίθηκε αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.

Ένοχος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα, που κατηγορείται για ψευδορκία.

Επί των ελαφρυντικών, η εισαγγελέας έδρας, Μαρία Δημητριάδου, πρότεινε στους δικαστές να μην δεχθούν κανένα για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους, ενώ για την μητέρα του παιδιού -για την οποία η εισαγγελέας είχε ζητήσει απαλλαγή- είπε πως θα πρέπει να της αναγνωριστεί αυτό των «μη ταπεινών αιτίων».

Όπως είπε για τον πατέρα της Αννυ και τον φίλο του, η κ. Δημητριάδου: «Πώς να προτείνω ελαφρυντικό προτέρου εντίμου βίου; Και οι δυο εκδίδονται επί χρήμασι με ομόφυλους τους και δεν άσκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Να πω ότι ασκούσαν έργο προσφοράς; Είναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη».

Για τη Δημητρίνα Μπορίσοβα η εισαγγελέας ανέφερε: «Ζητάω να δεχθεί το δικαστήριο ότι εκείνη έφυγε στη Γερμανία για να φτιάξει το μέλλον, το δικό της και της οικογένειάς της».

Η διαδικασία συνεχίζεται με την συζήτηση επί των ελαφρυντικών και αμέσως μετά το δικαστήριο θα αποφανθεί επί των ποινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου