Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Λεωνίδας Παπαδόπουλος: Η χώρα έχει περιέλθει σε νέου τύπου κατοχή



ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ




Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την νεοφιλελεύθερη κυβερνητική μετάλλαξή του, πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο αναλαμβάνοντας εργολαβικά την υπεράσπιση των συμφερόντων του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου


Συνέντευξη: Στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο

Στο σφυρί είδε να βγαίνει το σπίτι του ένας ανάπηρος-πατέρας 4 παιδιών από την Θεσσαλονίκη ο οποίος βρέθηκε στον άσσο αφού η επιχείρηση του έπεσε έξω. Ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας θα έμενε άστεγος. Μέσα στην απελπισία του και μην ξέροντας πώς να αντιδράσει και τι να κάνει μίλησε με ένα μέλος της διοικούσας επιτροπής του κινήματος «Δεν Πληρώνω», τον κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλο, ο οποίος στην συνέχεια ειδοποίησε τους συναγωνιστές του, αλλά και άλλους φορείς στην Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα; Η διαμαρτυρία των πολιτών απέτρεψε τον πλειστηριασμό. 

Ο κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος μιλά στο Πινάκιο για το πώς βρεθήκαμε από τις εξαγγελίες του τύπου «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ένα κλικ από τα αδηφάγα στόματα των funds

Ο κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και την κατηγορεί ότι όσο ήταν αντιπολίτευση ήταν στο πλευρό τους και τώρα έχει κάνει στροφή 360ο.  Μιλά και για την δίκη που έγινε για τα διόδια και για την καταδίκη των μελών του κινήματος, αλλά και για τα ασημικά της χώρας που ξεπουλιούνται έναντι πινακίου φακής. Κάνει λόγο και για την δράση του κινήματος που δεν είναι αμελητέα καθώς έχει αποτρέψει εκατοντάδες διακοπές ρεύματος συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 




Σπίτια και περιουσίες λίγο πριν τα δόντια των funds. Περιμένατε ότι θα πλησιάζαμε σε αυτές τις ημέρες;

«Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εξελέγη κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό, με ένα πρόγραμμα και χιλιάδες υποσχέσεις τις οποίες παραβίασε εξ ολοκλήρου. Ένα από τα βασικά συνθήματα με τα οποία υπέκλεψε την ψήφο του λαού ήταν και το "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ζήσαμε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όλων των εποχών. Η πολιτικά και ποινικά κολάσιμη τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η οποία παρέδωσε το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο των συστημικών τραπεζών από την κατοχή του δημοσίου σε ιδιωτικά funds έναντι πινακίου φακής, η αναθεώρηση του κώδικα πολιτικής δικονομίας και του κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών καθώς και ο νόμος Σταθάκη που αποτελεί μία επί τα χείρω για τους δανειολήπτες έκδοση του νόμου Κατσέλη καθώς και η διενεργούμενη πώληση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες σε κερδοσκοπικά διεθνή κοράκια, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο έχει ως στόχο την βίαιη αναδιανομή  του πλούτου από τον φτωχό λαό προς τους κερδοσκόπους και τους τραπεζίτες. Η μνημονιακή συνθηκολόγηση της κυβέρνησης μας προϊδέασε ότι με κυνισμό θα προχωρήσει ανερυθρίαστα σε αποφάσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την απόλυτη εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Το ζήτημα είναι να καταφέρουμε να σηκώσουμε το κεφάλι και να αντισταθούμε συλλογικά».




Θα μας πείτε περιπτώσεις που με την παρέμβαση σας σώσατε συμπολίτες μας;


Μια από τις εκατοντάδες επανασυνδέσης ρεύματος στο Ίλιον
«Περιπτώσεις συνανθρώπων μας οι οποίοι ήταν βαριά άρρωστοι και είχαν μείνει χωρίς ρεύμα και τους το επανασυνδέσαμε, ιδίως κάποιοι εξ αυτών που ήταν ινσουλινοεξαρτόμενοι διαβητικοί και το ψυγείο ήταν για αυτούς ζωτικής σημασίας και άλλοι με μηχανήματα αναπνευστικής υποστήριξης. Μπορώ να πω ότι η δράσεις μας ήταν πραγματικά σωτήριες για τέτοιες κατηγορίες ανθρώπων.. Και μιλάμε για εκατοντάδες τέτοιους συμπολίτες μας μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια δράσης. 


Όπως και άλλες περιπτώσεις κατά τις οποίες συνάνθρωποί μας ήταν στα όρια της απόγνωσης και η αλληλεγγύη μας του έδωσε μια ουσιαστική βοήθεια να συνεχίσουν και να αγωνιστούν».



Για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, καταδικάστηκαν τέσσερα μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω", τα οποία συμμετείχαν σε κινητοποίηση στα διόδια της Αγίας Τριάδας, στην Φθιώτιδα τον Οκτώβριο του 2011. Το γεγονός αυτό κάμπτει τις προσπάθειες σας;


«Σε μια δική κατά την διάρκεια της οποίας δεν αποδείχθηκε σε καμία περίπτωση η ενοχή των κατηγορουμένων, με διαδικασίες που μας παραπέμπουν σε "σκοτεινές" εποχές και με λογικές συλλογικής ευθύνης, η έδρα του δικαστηρίου της Λαμίας προχώρησε σε μια φρονηματικού τύπου καταδίκη των συναγωνιστών, ποινικοποιώντας αυτή καθεαυτή τη διαδήλωσή μας στα διόδια. Μεταξύ των συναγωνιστών που καταδικάστηκαν σε πέντε μήνες με αναστολή ήταν και το ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Μαρία Λεκάκου. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο διότι οι εταιρείες εκμετάλλευσης των εθνικών μας δρόμων βρίσκονται εδώ και χρόνια σε "ανοιχτό πόλεμο" με το Κίνημά μας, σκέλος του οποίου αποτελεί και μια βιομηχανία διώξεων εναντίον πρωτοπόρων μελών μας. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Στη συγκεκριμένη δίκη ασκήσαμε έφεση και να είναι σίγουροι οι μεγαλοεργολάβοι και το πολιτικό τους προσωπικό, δηλαδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις, ότι όχι μόνο δεν πτοούμαστε αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας».


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν δίπλα σας, στις κινητοποιήσεις όταν ήταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης; Τι έχει αλλάξει από τότε;
 
Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό των "Δεν πληρώνω" όταν έκλειναν τα διόδια
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να εκλεγεί στην κυβέρνηση κυρίως μέσω των ψεύτικων υποσχέσεων που έδωσε στους υπερφορολογημένους, υπερχρεωμένους και καταληστευμένους Έλληνες πολίτες αλλά και εισπράττοντας την πολιτική υπεραξία των κινημάτων των πλατειών και όλων των κινημάτων αντίστασης που αναπτύχθηκαν καθ’όλη την μνημονιακή περίοδο στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την νεοφιλελεύθερη κυβερνητική μετάλλαξή του, πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο αναλαμβάνοντας εργολαβικά την υπεράσπιση των συμφερόντων του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου. Έτσι εξ ορισμού τέθηκε ενάντια και στο Κίνημα Δεν Πληρώνω το οποίο αποτελεί σάρκα από την σάρκα του πληττόμενου ελληνικού λαού και αιχμή του δόρατος πολλών κοινωνικών διεκδικήσεων».




Τα ασημικά του Δημοσίου περνούν στο Υπερτάμειο. Ποιες θεωρείτε πως είναι οι «φιλοδοξίες» της Κυβέρνησης;



«Η χώρα, ο δημόσιος πλούτος και τα κοινωνικά αγαθά ξεπουλιούνται, η εναπομείνασα εθνική ανεξαρτησία εκχωρείται και ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται. Η Ελλάδα μετατράπηκε σε μια αποικία χρέους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κορόιδεψε τον ελληνικό λαό προκειμένου να στρογγυλοκαθίσει στις καρέκλες της εξουσίας, με κυνισμό συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Ο ίδιος ο λαός ο οποίος αισθάνεται ηττημένος θα πρέπει να αντλήσει ψυχικά αποθέματα προκειμένου να αντισταθεί σε μια ιδιότυπη, νέου τύπου κατοχή στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Το Κίνημά μας θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, όπως με συνέπεια και αυταπάρνηση πράττει τα τελευταία εφτά χρόνια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου