Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ποια βιβλία και ποιοι συγγραφείς των εκδόσεων Μίνωας κέρδισαν το κοινό το 2016;



Χιλιάδες αναγνώστες εμπιστεύτηκαν τις «εκδόσεις Μίνωας» για να ταξιδέψουν την φαντασία τους. Να «περπατήσουν» σε νέους κόσμους και σε μονοπάτια της ιστορίας.
Ας δούμε αναλυτικά ποιες ήταν οι προτιμήσεις των αναγνωστών για το 2016, από τις εκδόσεις  Μίνωας.



Το πιο ευυπόληπτο βιβλίο για  το 2016 των εκδόσεων Μίνωας:

Οι αναγνώστες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και με διαφορά στον τίτλο «Πάμπλο Εσκομπάρ ο πατέρας μου»


Η ιστορία του βιβλίου
Η βιογραφία του Πάμπλο Εσκομπάρ, του μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών όλων των εποχών, από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ κέρδισε το αναγνωστικό κοινό.
Η πολυτάραχη ζωή του ενέπνευσε πολλές ταινίες και βιβλία… Αλλά σε αυτά παρουσιάζεται μόνο η μισή αλήθεια για τον Πάμπλο.
Αντιθέτως, το μοναδικό βιβλίο παγκοσμίως στο οποίο περιγράφεται όλη η ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ γράφτηκε από το πιο στενό συγγενικό του πρόσωπο: τον ίδιο του τον γιο!
Στο βιβλίο συναντάμε έναν άνθρωπο ακραίων αντιθέσεων. Έναν αδίστακτο εγκληματία που δολοφονούσε χωρίς οίκτο όποιον έμπαινε εμπόδιο στα σχέδιά του, αλλά ταυτόχρονα και έναν στοργικό πατέρα, που αγαπούσε υπερβολικά την οικογένειά του. Ανακαλύπτουμε τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου που βοηθούσε τους φτωχούς ως ένας άλλος Ρομπέν των Δασών, αλλά και τον επικίνδυνο αρχηγό του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών όλων των εποχών.





Ο παιδικός τίτλος  που ήταν αντίστοιχα ο καλύτερος εμπορικός ήταν:

Οι 4 ½ φίλοι και ο κρυμμένος θησαυρός κέντρισαν το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών


Η ιστορία των 4 ½ φίλων
Οι 4 ½ φίλοι απαρτίζονται από τρία αγόρια, ένα κορίτσι και έναν σκύλο. Ο Κάλε, ο ιδρυτής και αρχηγός του γραφείου ντετέκτιβ «Κάλε και Σία», τα δίδυμα αδέλφια Στέφι και Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις.
Ο Κάρστεν θέλει πολύ να συμμετέχει στο γραφείο ντετέκτιβ «Κάλε και Σία» των συμμαθητών του. Εκείνοι, όμως, δεν τον δέχονται. Όταν ένα απόγευμα ο Κάρστεν ανακαλύπτει μια σπηλιά στο δάσος, ένα χρυσό νόμισμα κι έναν χάρτη θησαυρού, τα πράγματα αλλάζουν...
Να είναι άραγε αυτή η ευκαιρία που περίμενε, για να αποδείξει στους φίλους του ότι είναι κι εκείνος ικανός ντετέκτιβ;





Το αστυνομικό βιβλίο που προτίμησαν οι αναγνώστες του Μίνωα:

Η Άλεξ του Πιέρ Λεμετρ καθήλωσε τους αναγνώστες μέχρι την τελευταία του σελίδα.




Η ιστορία του βιβλίου
Όταν ο αστυνόμος Βεροβέν ανακαλύπτει επιτέλους τη φυλακή της, η Αλέξ έχει εξαφανιστεί. Η Αλέξ είναι πιο έξυπνη από τον απαγωγέα της. Η Αλέξ, που δεν συγχωρεί τίποτα, που δεν ξεχνά τίποτα, και κανέναν. Ποια είναι η πραγματική της ιστορία; Θύτης ή θύμα;
Ο Πιερ Λεμέτρ ξετυλίγει με μαεστρία το αδράχτι της ατμοσφαιρικής αγωνίας και χειρίζεται επιδέξια τους κώδικες του νουάρ μυθιστορήματος: κλιμάκωση της έντασης σε κάθε σελίδα, ανατροπή των βεβαιοτήτων, καταιγιστική πλοκή και απρόβλεπτο φινάλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου