Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Η Ελευθερία Γιαννάδου μας δείχνει πως θα "χτίσουμε" κορμί χρησιμοποιώντας μια...πετσέτα


Μπορεί το κρύο να είναι τσουχτερό αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα αμελήσουμε το σώμα μας και δεν θα γυμναστούμε σήμερα… Η Ελευθερία Γιαννάδου μας προτείνει ασκήσεις δυνατές που για να υλοποιηθούν χρειάζονται και ως αξεσουάρ μια μακριά πετσέτα.
Πιο συγκεκριμένα το σημερινό «μενού» περιλαμβάνει δύο απαιτητικές ασκήσεις με τις οποίες θα γυμνάσεις όλο σου το σώμα, χρησιμοποιώντας μόνο μία μακριά πετσέτα! Φρόντισε μόνο να μην γλιστράνε τα παπούτσια σου, να γλιστράει όμως εύκολα η πετσέτα που θα χρησιμοποιήσεις στο πάτωμα που θα εκτελέσεις τις ασκήσεις!

Ασκηση 1η
Πάτησε με τις μύτες των ποδιών σου στις δύο άκρες της πετσέτας σου. Στηρίξου σανίδα. Κλείσε τα πόδια έτσι ώστε η πετσέτα να ‘σουρώσει’ ανάμεσά τους.

Φέρε τώρα την πετσέτα κοντά σου, μαζεύοντας τα πόδια είτε τεντωμένα (δυσκολότερο), είτε λυγισμένα (ευκολότερο).


Σε αυτή τη θέση, ανοιγόκλεισε τα πόδια σου μια ή και περισσότερες φορές σφίγγοντας δυνατά την κοιλιά σου και έλα έπειτα στην αρχική θέση.


Κάνε όσες επαναλήψεις αντέχεις!
Ασκηση 2η

Στάσου σε όρθια θέση και πάτησε την πετσέτα με το δεξί σου πόδι.

Γλίστρησε το δεξί σου πόδι πίσω, κάνοντας ένα κάθισμα. Φρόντισε το αριστερό σου γόνατο να μην περνάει μπροστά απο τον αστράγαλο, και όλο το βάρος να είναι στην φτέρνα του μπροστά ποδιού.

Βάλε δύναμη στο αριστερό σου πόδι για να έρθεις στην αρχική θέση προσοχής.
Γλίστρησε τώρα μπροστά το δεξί σου πόδι πάλι, στηρίζοντας όμως όλο το βάρος σου σε αυτό, και λύγισέ το μέχρι το γόνατο να έρθει πάνω απο τον αστράγαλο.

Βάλε δύναμη και στα δυο πόδια και έλα πάλι στην αρχική θέση.



Κάνε όσες επαναλήψεις αντέχεις, βάλε την πετσέτα κάτω από το άλλο σου πόδι και κάνε άλλες τόσες.



Διαβάστε και την συνέντευξη της Ελευθερίας Γιαννάδου: Ελευθερία Γιαννάδου: Η«ελαστική» γυμνάστρια από την Καστοριά που «ξεγελά» την βαρύτητα












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου