Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Press-ing Team: Οι δημοσιογράφοι που σκοράρουν κατά της φτώχειας & του κοινωνικού αποκλεισμού

H press-ing team εκτός γηπέδων - Η Σεβαστή Βρακατσέλη, ο Γιώργος Αράπογλου και ο Θωμάς Βασιλάκης


Το να είσαι δημοσιογράφος ιδεολογικά και μόνο σημαίνει ότι υπηρετείς την αλήθεια. Είσαι η φωνή στην κοινωνία. Βέβαια, θα πει κάποιος ψιλά γράμματα στις εποχές που διανύουμε. Όμως η κορυφή δεν είναι αυτή που κάνει το παγόβουνο. Τρανή απόδειξη η ομάδα Press-ing Team την οποία αποτελούν οι:  Γιώργος Αράπογλου, Θωμάς Βασιλάκης, Σεβαστή Βρακατσέλη. Τα παιδιά αυτά κάνουν την υπέρβαση και πέρα από το καταγράφουν και να μεταδίδουν ειδήσεις αξιοποιούν την ιδιότητα τους προσφέροντας σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Πώς το κάνουν αυτό; Διοργανώνοντας αγώνες μπάσκετ. Πέρυσι διοργάνωσαν αγώνα για την «Σχεδία» ενώ σε λίγες ημέρες (συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου) προετοιμάζουν το τζάμπολ για την ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ.  

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο

Οι ίδιοι μιλάνε στο Πινάκιο πως δημιουργήθηκε αυτή η ανάγκη, πόσο έχει περάσει στον κόσμο, πως το αντιμετωπίζουν οι αθλητές αλλά και πως ονειρεύονται το μέλλον. Σίγουρα αν οι άνθρωποι ασκούσαν «Press-ing» στην κρίση η ζωή όλων μας θα ήταν ποιοτικότερη.  Επαναφορά, πάσα και θεαματικό κάρφωμα ακολουθεί μετά από τον πρόλογο. Επαναφορά στις έννοιες αλληλεγγύη, ισότητα, πάσα στο συναίσθημα και κάρφωμα στον κοινωνικό αποκλεισμό. Τι λέτε πάμε να ντριμπλάρουμε λίγο μαζί τους;

Pressing στον αθλητισμό αλλά και στην ζωή. Είστε μια ομάδα από αθλητικούς συντάκτες που διοργανώνετε παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Καταρχάς να μας συστηθείτε και μας πείτε πως προέκυψε αυτή η ιδέα;

«Η «Press-ing Team» είναι πρωτίστως μια παρέα που μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες. Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας στο αθλητικό ρεπορτάζ και να τις θέσουμε στην υπηρεσία της κοινωνίας; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο; Μπορεί να είμαστε δημοσιογράφοι, αλλά δεν παύουμε να είμαστε πολίτες που ζούμε μέσα σε αυτήν την δύσκολη κοινωνική συγκυρία και το ανθρώπινο καθήκον ήταν αυτό που μας έδωσε το κίνητρο να μαζευτούμε και να αποφασίσουμε να κάνουμε αυτήν την κίνηση. Η «Press-ing Team» γεννήθηκε με σκοπό να διοργανώνει αθλητικές δραστηριότητες με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για ζητήματα, όπως η φτώχεια, η αστεγία και ο κοινωνικός αποκλεισμός».

Πέρυσι στηρίξατε την «Σχεδία» σε λίγες ημέρες το «ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ». Πώς νιώθετε που από τις ενέργειες σας επωφελούνται άνθρωποι που έχουν ανάγκη την αγκαλιά όλων μας και εσείς την προσφέρετε;
Από την περσινή αθλητική εκδήλωση για την Σχεδία

«Είναι πάντα ένα όμορφο συναίσθημα. Αυτό, όμως, που πρέπει να αναφερθεί, είναι ότι σε κάθε αγώνα που οργανώνουμε, οι άνθρωποι που υποστηρίζουμε δεν είναι απλώς παθητικοί δέκτες μιας πράξης ελεημοσύνης, αλλά συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές. Πάντα στο ρόστερ της ομάδας μας συμμετέχουν και οι «προσκεκλημένοι» μας. Είναι ένας τρόπος να στείλουμε αυτό ακριβώς το μήνυμα της ισότητας, της αλληλεγγύης και της συνύπαρξης σε κοινούς, όμορφους αγώνες».

Οι αθλητές ανταποκρίνονται με χαρά στο κάλεσμα σας;

«Περισσότερο από ό,τι θα περιμέναμε. Από την πρώτη στιγμή, όποιον αθλητή προσεγγίσαμε δέχθηκε το κάλεσμα με ενθουσιασμό. Όχι μόνο αυτό, αλλά μόλις τελειώνει ένας αγώνας, οι ίδιοι οι αθλητές είναι που ρωτούν αμέσως «πότε είναι ο επόμενος;». Εκτός από μεγάλη χαρά, μας δίνει και τη δυνατότητα να θέσουμε ακόμα μεγαλύτερους στόχους».

Ο επόμενος αγώνας πότε είναι και που;

«Το επόμενο ραντεβού μας είναι για την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Κακούρης» στο Ίλιον».

Ποιες ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες;

«Αυτή τη φορά, η Press-ing Team, που αποτελείται από αθλητικούς συντάκτες, θα αντιμετωπίσει την Μικτή Ομάδα της Ένωσης Ιλίου. Τα τρίποντα θα πέσουν βροχή!».

Νικητές είναι όλοι; 

«Νικητής είναι πάντα η συμμετοχή. Αυτό που μετράει κάθε φορά είναι στο τέλος κάθε αναμέτρησης να τα έχουμε δώσει όλα. Αν το κάνουμε αυτό, στο τέλος ό,τι και να έχει γράψει ο φωτεινός πίνακας, είμαστε όλοι νικητές. Κάπως έτσι συμβαίνει και στη ζωή».

Ο αθλητισμός είναι αυτός που μπορεί να υπερπηδήσει τα κοινωνικά εμπόδια;

«Ο αθλητισμός δεν γνωρίζει όρια και στεγανά. Είναι μια κοινωνική διαδικασία, στην οποία όλοι έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και να απολαύσουν τις χαρές και τα οφέλη της. Ταυτόχρονα, είναι ένα εξαιρετικό κοινωνικό εργαλείο που μας βοηθά να έρθουμε πιο κοντά, να μοιραζόμαστε αξίες και ιδέες και να προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή όλων λίγο καλύτερη. Στην πραγματικότητα, μέσα από τον αθλητισμό, από τις νίκες και ήττες που έχει, αυτό που καταφέρνουμε είναι να προσπαθούμε να γινόμαστε λίγο καλύτεροι άνθρωποι. Αν, λοιπόν, μέσα από αυτή τη διαδικασία καταφέρνουμε να δώσουμε λίγο χαμόγελο σε κάποιους συνανθρώπους μας, δεν έχουμε παρά να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο». 

Ποιο είναι το μήνυμα σας που θέλετε να ακουστεί;

«Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο. Δεν χρειάζονται πολλά. Μια μπάλα, μπορεί να είναι μια καλή αρχή!»

Τέλος, σε ένα παλιότερο τραγούδι ο Φίλιππος Πλιάτσικας δήλωνε πως αν θα μπορούσε τον κόσμο να άλλαζε θα ξανά έβαφε γαλάζια την θάλασσα. Εσείς αν θα μπορούσατε τον κόσμο να αλλάζατε τι θα κάνατε;

«Πριν αλλάξουμε τον κόσμο, είναι πάντα καλό να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Αφού το πετύχουμε αυτό, μπορούμε να ελπίζουμε. Ο κόσμος αλλάζει και η θάλασσα είναι πάντα πιο γαλάζια όταν βλέπεις ανθρώπους που δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους, συνεργάζονται και θέτουν κοινούς στόχους. Ίσως αυτή να είναι μια καλή αρχή!».

Δείτε επίσης: Εύστοχο τρίποντο στην αλληλεγγύη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου