Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Οι συγκλονιστικές ειδήσεις που μετέδωσε ο Γιάννης Γιαννάκης το 2017

Έχω την πεποίθηση, πλέον, ότι ο κόσμος δεν διαβάζει για να ενημερωθεί, αλλά απλά «καταναλώνει» ειδήσεις και σχηματίζει τις περισσότερες φορές τελείως λάθος εντυπώσεις, αφού δεν υπάρχει εμβάθυνση και ανάλυση σ’ αυτά που διαβάζει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Υπό αυτά το πρίσμα, αρχίζει να χάνεται το νόημα του ποια είναι ενδιαφέρουσα είδηση και ποια όχι.
Προσωπικά, πάντως, θα θεωρούσα ως σημαντικότερες ειδήσεις για την περιοχή της Ηπείρου την παράδοση της Ιόνιας Οδού και την έναρξη πτήσεων από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Σε συνδυασμό με την Εγνατία οδό και την κάθετο άξονα του Ε-65, η Ήπειρος έχει όλα τα φόντα να αλλάξει πλέον τη μοίρα της και από την απομόνωση που έζησε, να γίνει κέντρο αναφορά για τον τουρισμό, τις επιστήμες και τον πολιτισμό.
Δεν θα έλεγα ότι μας δίνεται συχνά η δυνατότητα να μεταδίδουμε ευχάριστα γεγονότα. Οτιδήποτε μπορεί να συνδυαστεί με ανάπτυξη και θέσεις εργασίες, προφανώς συγκαταλέγεται στα ευχάριστα.

Όσον αφορά τα δυσάρεστα γεγονότα, τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα που είδαμε να πυκνώνουν σε Ευρώπη και Αμερική και το προσφυγικό δράμα, συνεχίζουν να απασχολούν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Το αν την προβληματίζουν ή τη συγκινούν ή αρχίζει να αποκτάει ανοσία σε ό,τι κακό συμβαίνει γύρω μας, εξαρτάται πλέον από την οπτική γωνία του καθενός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου