Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Γραμματική Χριστίδου: Το όνειρο της έγινε...χρυσό

Η Πρωταθλήτρια Ελλάδας Γραμματική Χριστίδου με τον πατέρα&προπονητή της Χρίστο Χριστίδη

«Όταν πέφτεις κάτω, πρέπει όχι απλά να σηκωθείς και σταθείς στα πόδια σου, αλλά να τρέξεις και να τερματίσεις και πρώτος». Αυτό ήταν το μότο της. Από το 2006 που την γνώρισα έως σήμερα!  Είχε αρχίσει ήδη τον πρωταθλητισμό. 


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου για το Πινάκιο 


Είχε ήδη τις πρώτες ξεχωριστές επιδόσεις που την ξεχώριζαν στο πανελλήνιο. Μια ζωή προπόνηση, πειθαρχία, επιμονή στο στόχο. Το 2010 ήρθε η κατάκτηση  της 3ης θέσης στον κόσμο, στο Μεξικό, εκεί όπου εκπροσωπούσε την Ελλάδα.  Στην συνέχεια οι τραυματισμοί της δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Άλλος στην θέση της θα τα είχε παρατήσει. Μα αυτή ήταν και είναι λέαινα. 
Οι ατυχίες όχι μόνο δεν την καθήλωσαν, όχι μόνο δεν την έκαναν να αφήσει το taekwondo, αλλά την πείσμωσαν. Με την καθοδήγηση των προπονητών της, την στήριξη της οικογένειας της επανήλθε σταδιακά. Πριν από ένα μήνα κατέλαβε την 3η θέση στο ευρωπαϊκό  τουρνουά 6th European Taekwondo Clubs Championships WT G1.  Δεν επαναπαύτηκε εκεί και πριν μια εβδομάδα (συγκεκριμένα το σαββατοκύριακο 9-11) στην Πάτρα είδε το όνειρο της να «χρυσώνει». Κατέκτησε την 1η θέση στα +73 κιλά και κρέμασε στο λαιμό της το χρυσό μετάλλιο. 
Η προσμονή της και οι κόποι της δικαιώθηκαν… Η Γραμματική Χριστίδου άγγιξε τον ουρανό και συνεχίζει να το ταξίδι της για ακόμη πιο μακρινά όνειρα.
Αυτοί είναι οι Έλληνες που συνθέτουν τα χρώματα της ελπίδας μας, γιατί πίσω από την πρωταθλήτρια Ελλάδας είναι γονείς και οικογένεια που παρά την κρίση επενδύουν στα όνειρα των παιδιών τους. Από την μακρινή Πτολεμαΐδα το μήνυμα που στέλνει η Γραμματική είναι ότι όσο πιστεύεις στον εαυτό σου τίποτα δεν φαντάζει ανίκητο και αδιαπέραστο…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου