Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Τα highlights του Πινακίου για το 2016

Άλλη μια χρονιά οδεύει στο τέλος της, άλλη μια χρονιά που εμπιστευτήκατε το Πινάκιο...
Τα θέματα του πρωτογενή και ξεχωριστά σας τράβηξαν το ενδιαφέρον. Αλλά ας κάνουμε μια επισκόπηση ποια ήταν τα πιο ξεχωριστά, ποια κέντρισαν το ενδιαφέρον και γιατί.

Ιανουάριος 2016


Νίκος Μαγγίτσης: Ο Έλληνας ορειβάτης που ξεπέρασε τους Θεούς


Το είπε και το έκανε. 
Ο Νίκος Μαγγίτσης κατέκτησε και την υψηλότερη κορυφή των Άνδεων και κάρφωσε την ελληνική σημαία στα 6962 μέτρα υψόμετρο. 
Λίγες ημέρες πριν το νέο του κατόρθωμα μου είχε δώσει συνέντευξης μέσω της οποίας χαρτογραφούσε τις υψηλές επιτυχίες του. 
Βλέπετε είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει κατακτήσει τις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου. (Δείτε το θέμα εδώ)





Θανάσης Κουρλαμπάς: Ακόμα και στα πιο «απόκρυφα» και απομακρυσμένα μέρη κρύβεται χιούμορ

Η συνάντηση με τον Θανάση Κουρλαμπά στη σκηνή του «Δημήτρης Χορν» έγινε με αφορμή μία όμορφη σύμπραξη θρησκευτικής «ευλάβειας» και γέλιου. Ο ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε στο Πινάκιο για τις δουλειές του αλλά και για το που κρύβεται το χιούμορ το οποίο έχει εκλείψει στις ημέρες μας.
(Δείτε το θέμα εδώ)




Μαρία Τζιρίτα: Να μην παύουμε ποτέ να παλεύουμε για τον καλύτερο εαυτό μας



Η Μαρία Τζιρίτα μιλά για το τελευταίο της βιβλίο «Ιόλη», στο Πινάκιο, μέσω του οποίου βρίσκουμε το θάρρος να δυναμώσουμε την ψυχή μας (Δείτε το θέμα εδώ)















Ο Νίκος Κουλούσιας είναι ο Έλληνας σεφ που μαγείρεψε στον Πούτιν




Ένα ταξίδι που αναμειγνύονται αρώματα, γεύσεις, πολιτισμοί αλλά και μπόλικος κρόκος Κοζάνης είναι αυτό του Νίκου Κουλούσια τον οποίο η ζωή τον έφερε πίσω από κουζίνα στην Μόσχα να μαγειρεύει για τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.




(Δείτε το θέμα εδώ)




















Φεβρουάριος 2016




Έλληνες πρόσκοποι: Οι αφανείς ήρωες του προσφυγικού



Είναι από τους αφανείς ήρωες, ήρωες της διπλανής πόρτας.
Αυτή την στιγμή που το προσφυγικό κύμα βρίσκεται σε έξαρση είναι εκεί παρόντες να δίνουν μια κουβέρτα, ένα γάλα (και όχι μόνο) στα παιδιά και στους γονείς που ξεριζώθηκαν από την χώρα τους από την μια στιγμή στην άλλη.

Και όλα αυτά με ένα χαμόγελο, ένα χαμόγελο που λειτουργεί ως βάλσαμο στις ψυχές των προσφύγων


(Δείτε το θέμα εδώ)

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΈΓΙΝΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ 




Μάρτιος 2016

Στα άδυτα…της πλατείας Βικτωρίας
Με μια ζωγραφιά πάνω σε ένα πανό οι πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας κάνουν έκκληση για αλληλεγγύη.
Μια λέξη τόσο ισχυρή που δυστυχώς δεν εμπεριέχεται στο λεξιλόγιο της Ευρώπης των τειχών.

Το Πινάκιο περπάτησε στην πλατεία Βικτωρίας σήμερα το μεσημέρι… και έγινε αυτόπτης μάρτυρας για το τι συμβαίνει όταν οι κάμερες κλείνουν. (Δείτε το θέμα εδώ)










Αποκρυπτογραφώντας την ζωγραφιά μιας προσφυγοπούλας





Το βάρος του προσφυγικού πλέον πέφτει στην Ελλάδα, ό,τι και αν λένε οι Ευρωπαίοι Επίτροποι πως στηρίζουν την ελληνική πλευρά…μείναμε μόνοι και οι φόβοι πως η χώρα θα γίνει αποθήκη ανθρώπινων ψυχών είναι πιο ορατοί από ποτέ.
Την ίδια ώρα η ζωγραφιά μιας προσφυγοπούλας προκαλεί ρίγη συγκίνησης καθώς παραμέρισε την φαντασία της και χρησιμοποίησε τους μαρκαδόρους της για να αποτυπώσει την σκληρή πραγματικότητα. Τα κλειστά σύνορα, την παραμονή στην Ειδομένη, την Ευρώπη…

Το Πινάκιο ζήτησε από ψυχολόγους, συγγραφείς παιδικών βιβλίων, εικονογράφους, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες να αποκωδικοποιήσουν την ζωγραφιά της μικρής και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για το προσφυγικό
 (Δείτε εδώ το θέμα)



Θεόδωρος Κοκκινίδης: Ο Monsieur Tissot της Ελλάδας



Ο Οδυσσέας Ελύτης, η Μαρία Κάλλας, η Τζένη Καρέζη, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Μάικλ Τζάκσον, ο Τζόνυ Ντεπ, ο Μίμης Πλέσσας, η Βούλα Πατουλίδου, ο Θοδωρής Ζαγοράκης κ.α περιμένουν να σας συναντήσουν στην Καβάλα και συγκεκριμένα στο χωριό Κηπιά στην Ελευθερούπολη.
Πρόκειται για κέρινα ομοιώματα τα οποία κατασκευάζει ο Θεόδωρος Κοκκινίδης ο οποίος θεωρείται ο μεσιέ Τισώ της Ελλάδας.
Ο ίδιος μιλάει στο Πινάκιο για την τέχνη του και γιατί αυτή είναι μοναδική, για την πόλη του την Ελευθερούπολη, για τις φιγούρες που τους έχει δώσει κέρινη οντότητα αλλά και πως αντιδρούν μικροί και μεγάλοι μπροστά από τα εκθέματα του.
Μάλιστα μας αποκαλύπτει πως το μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα του έχει γίνει πόλος έλξης πολλών επισκεπτών και από το εξωτερικό. Ξεχωριστό δε κομμάτι είναι οι αντιδράσεις όσων έχουν δει τα κέρινα ομοιώματα του εαυτού τους.

Ο κ. Κοκκινίδης εξηγεί πως ο Μίμης Πλέσσας, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Θοδωρής Ζαγοράκης αλλά και η Βούλα Πατουλίδου έχουν επισκεφθεί το μουσείο και έχουν ποζάρει προκείμενου να φιλοτεχνήσει τα κέρινα τους ομοιώματα (Δείτε το θέμα εδώ)

Απρίλιος 2016

Πώς τα παραμύθια σφυρηλατούν την φαντασία των παιδιών



Παραμύθι…μια λέξη τόσο μαγική που κανείς ορισμός δεν στέκει ικανός να την περιγράψει το τι περικλείει μέσα της. Στις πιο απόκρυφες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων σίγουρα φιγουράρει η αφήγηση ενός -τουλάχιστον- παραμυθιού και η ταύτιση μας με τον ήρωα του. (Δείτε το θέμα εδώ)




Ο έρωτας την εποχή του… facebook





Τι έχει αλλάξει στο φλερτ και στον έρωτα από τότε που στην ζωή μας αφήσαμε να επιβληθεί το facebook
Τα check in και τα likes νίκησαν τα παγκάκια με τις χαραγμένες καρδιές;
Αναμφισβήτητα η επέλαση των social media και ιδίως του facebookστην ζωή μας τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πολλά δεδομένα της καθημερινότητας μας.
Εικονικοί φίλοι που δεν τους έχεις γνωρίσει - και ούτε πρόκειται τους περισσότερους- ποτέ, χαρτογράφηση των προσωπικών σου δεδομένων και στιγμών και μάλιστα αυτοβούλως είναι κάποια κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την εποχή του facebookπου έχει υποβληθεί στον δικό σου μικρόκοσμο αλλά και του καθενός χρήστη.


  (Δείτε το θέμα εδώ)


Παιχνίδια Δεσύλλας:Το καράβακι που σαλπάρει την παιδική φαντασία




Τα παιχνίδια του βρίσκονται στα ράφια ευρωπαϊκών χωρών και αποτελούν πρώτης τάξεως δείγμα της ελληνικής πολιτιστικής αλλά και ιστορικής κουλτούρας.
Στο τιμόνι της εταιρείας πλέον βρίσκεται ο κ. Αναστάσιος Δεσύλλας ο οποίος μιλά στο Πινάκιο για την ποιότητα των παιχνιδιών, για το πώς κατασκευάζονται, ποια είναι η διαδικασία «γέννησης» και εκτέλεσης ενός παιχνιδιού αλλά και τι άλλαξε στις ελληνικές οικογένειες από το 1980 έως σήμερα
 . (Δείτε το θέμα εδώ)



Γιώτα Φώτου στο Πινάκιο: Η μνήμη ορίζει την πορεία του καθενός



Σε ένα διώροφο της οδού Τσιμισκή στην Θεσσαλονίκη διαδραματίζονται οι πιο νευραλγικές στιγμές της νεότερης Ιστορίας της Ελλάδας. Η συγγραφέας Γιώτα Φώτου μέσα από ένα λογοτεχνικό μωσαϊκό μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο εκεί που η Ελλάδα ακροβατούσε. Εκεί που ο πόλεμος και οι διωγμοί είχαν δηλητηριάσει την ατμόσφαιρα και οι άνθρωποι ακροβατούσαν μέχρι να βρουν την ισορροπία τους για να κάνουν βήματα προς το μέλλον. Οι πληγές του παρελθόντος είναι ακόμη ανοιχτές, μπορεί να είναι καλά κρυμμένες μα είναι ανοιχτές!
Η κα. Φώτου μιλά στο Πινάκιο για το συγγραφικό της έργο, για «Το Διώροφο της Τσιμισκή» και αποκαλύπτει τι ήταν αυτό που την ώθησε να γράψει. Και ποιο ήταν το έναυσμα; Το τραγούδι «Danceme tothe end of ove» (Δείτε το θέμα εδώ)




Μάιος 2016

Τι είχε πει ο Βλάσης Μάρας στο Πινάκιο

Ο Βλάσης Μάρας είναι ένας αθλητής ο οποίος προκαλεί ρίγη υπερηφάνειας με τα κατορθώματα του και το δυναμισμό του που παλεύει για να υψώσει την γαλανόλευκη στο πιο ψηλό ιστό. Ο ίδιος μίλησε στο Πινάκιο για την πορεία του και τα όνειρα του (Δείτε το θέμα εδώ)


Ιούνιος 2016

115-25: Η λύση στα προβλήματα βρίσκεται στην…άλλη άκρη του ακουστικού

Στην Ελλάδα του 2016 όπου η κρίση έχει απλώσει την σκιά της και έχει πλήξει κοινωνικές τάξεις σε μέγιστο σημείο οι οικογένειες είναι οι πυρήνες που κρατούν σταθερά τον κοινωνικό ιστό.
Τι γίνεται όμως όταν και αυτές πάλλονται από τα προβλήματα της καθημερινότητας όπου μετατρέπονται σε πελώρια κύματα τα οποία στο πέρασμα τους καταπίνουν  ότι βρεθεί στο διάβα τους;
Ποια είναι πλέον η σχέση όπου έχουν οι γονείς με τα παιδιά -πια- όταν για ελάχιστα ευρώ αναγκάζονται να λείπουν από το σπίτι όλη μέρα;
Ποια είναι η σχέση όταν οι γονείς είναι άνεργοι και η ζωή τρέχει με τους δικούς της ιλιγγιώδεις ρυθμούς;
Τι συμβαίνει όταν τα παιδιά βρίσκονται στο κατώφλι της εφηβείας ή κατά την διάρκεια αυτής είναι αντιμέτωπα με τα θέματα των έντονων αλλαγών σε συνάρτηση με την κρίση;
Όταν χωρίζουν οι γονείς πως διαχειρίζονται το θέμα αυτό αναλόγως την ηλικία των παιδιών τους;
Αυτά είναι μόνο ελάχιστα από τα ερωτήματα που καλούνται να λύσουν οι ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες της Γραμμής 115-25 του Μαζί για το Παιδί.

Ακόμη και καταγγελίες κακοποίησης καταγράφουν και τις παραπέμπουν σε αρμόδιους λειτουργούς.

(Δείτε το θέμα εδώ)



Άγγελος Μπούρας: Ο ηθοποιός που μαγνητίζει τις συνειδήσεις μας



Το να είναι κανείς ηθοποιός σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Βασικό όπλο στο εγχείρημα της υποκριτικής σίγουρα είναι το ταλέντο, το οποίο όμως γεννάται μέσα από την ευαισθησία.
Μέσα από αυτό το πρίσμα μπορεί κανείς να αγγίξει την τέχνη και να εισχωρήσει στα μονοπάτια της ηθοποιίας, Άλλωστε ο κάθε ρόλος για να αποδοθεί χρειάζεται να απορροφηθεί το οποίο σημαίνει πως πρέπει με ευαισθησία να προσεγγίσει κανείς μια άλλη οντότητα.



Ένας ευαίσθητος άνθρωπος είναι και ο Άγγελος Μπούρα
 ς. (Δείτε το θέμα εδώ)



Οδοιπορικό του Πινακίου στο Πήλιο: Χαρτογραφώντας την γη των κενταύρων


Πήλιο, μια λέξη που στο νου φέρνει δεκάδες εικόνες, εικόνες τυλιγμένες με μυθικές ιστορίες και φυσική ομορφιά που κόβει την ανάσα. Το λένε το μικρό Άγιο Όρος, ενώ κατά την αρχαιότητα ήταν το μέρος όπου κατοικούσαν οι Κένταυροι. 

Συνωστισμός Θεών και ανθρώπων σε ένα κομμάτι γης που είναι ευλογημένο όσο λίγα στον κόσμο. Το Πινάκιο βρέθηκε εκεί και σας μεταφέρει τις εικόνες που αποτύπωσε.  Ένα ταξίδι εκεί όπου η φύση συνορεύει με την φαντασία αναδύεται στην συνέχεια. Με ορμητήριο το χωριό Καλά Νερά περιπλανηθήκαμε στις άκρες του Πηλίου.  (Δείτε το θέμα εδώ)



Η αγκαλιά δύο Ελλήνων αδερφών που χώρεσε τα παιδιά της Ουγκάντα


Η Μαριλένα Μαραγκού και ο Κωνσταντίνος- Λουκιανός  Μαραγκός μοιράζουν γνώσεις και αγάπη στα παιδιά της Αφρικής

 -Τι λένε στο Πινάκιο για την εμπειρία τους -Πως τους υποδέχθηκαν τα παιδιά

«Τα μικρά παιδιά δεν έπαιζαν αλλά σκάβανε και κουβαλούσαν τούβλα προσπαθώντας να βοηθήσουν στο χτίσιμο του σπιτιού τους. Άλλα κουβαλούσαν καλάμια, προσπαθώντας να φτιάξουν αυτοσχέδιες καλύβες, για να μείνουν», ήταν μια από τις εικόνες που αντίκρισαν στην Ουγκάντα οι  Μαριλένα και Κωνσταντίνος - Λουκιανός Μαραγκός. Τα δυο αδέρφια βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Ουγκάντα όπου θα διδάξουν τα μικρά παιδιά. 

Μιλάνε στο Πινάκιο για την εμπειρία τους αυτή, για το ρόλο του πατέρα Αντώνιου στην απόφαση τους και για την ιδέα του ιδέα του H-Ug project. Πριν διαβάσετε την συνέντευξη που ακολουθεί, να σημειώσουμε πως η Μαριλένα και ο Κωνσταντίνος δείχνουν τον δρόμο της ανθρωπιάς, δείχνουν τα πραγματικά θέματα που ταλανίζουν και βασανίζουν τον κόσμο σήμερα.  Μακριά από την Ευρώπη αλλά και γενικότερα των κόσμο όπως τον έχουν ορίσει οι Τράπεζες τα δύο αδέρφια από την Καλλιθέα με όπλα το χαμόγελο τους και την πίστη τους αξιοποιούν την Παιδεία τους και την μεταλαμπαδεύουν σε παιδάκια στην Ουγκάντα. Ο σκοπός; Να ανοιχτεί ένα παράθυρο σε έναν κόσμο μακριά από κακουχίες… (Δείτε το θέμα εδώ)


Δημήτρης Κουλούρης: Οι Ολυμπιακοί του Ρίο είναι το όνειρο που θα ζήσω




«Είμαι ευλογημένος. Θα ζήσω το όνειρο μου. Θα αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο», είχε είπε ο Δημήτρης Κουλούρης στο Πινάκιο λίγες ημέρες πριν πέσει στις πισίνες της Βραζιλίας. (Διαβάστε εδώ το θέμα)


Αύγουστος 2016

Γιώργος Παπανικολάου: Ο Έλληνας που σχεδιάζει λογισμικό για πολυεθνικές στο Hong Kong

 
Με μια βαλίτσα, 700 Ευρώ και τα όνειρα του έφθασε στην χώρα του μεταξιού. Ο Γιώργος Παπανικολάου από την Άρτα είναι στο πολυ-πολιτισμικό Hong Kong σχεδιάζοντας λογισμικό για πολυεθνικές με την ομάδα του ενώ παράλληλα ασχολείται με τις τεχνολογικές ιδέες του.
Μάλιστα όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στο Πινάκιο ενδιαφέρον για τα project έχουν εκδηλώσει και σημαντικά στελέχοι -για παράδειγμα επενδυτές του spotify. Οι συμπατριώτες του από την Ελλάδα τον ξέρουν και ως SKOUMA καθώς με αυτό το ψευδώνυμο μεγαλούργησε φτιάχνοντας μουσική και βιντεοκλιπ που απέσπασαν πάνω από ένα εκατ. προβολές. Η πιο δημοφιλής επιτυχία του είναι το «χορεύω τρανς». Τώρα από το Hong Kong «χορεύει» με τα πιο φιλόδοξα του όνειρα κάνοντας μας υπερήφανους και αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό και όχι στην χώρα τους. (Δείτε το θέμα εδώ)



Σεπτέμβριος 2016

Ελευθερία Γιαννάδου: Η «ελαστική» γυμνάστρια από την Καστοριά που «ξεγελά» την βαρύτητα

 

Σε πείσμα των εποχών όπου οι νέοι ξεριζώνονται από τους τόπους που μεγάλωσαν αναζητώντας την δική τους επαγγελματική Ιθάκη εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά η Ελευθερία Γιαννάδου βρίσκεται στο Άργος Ορεστικό της Καστοριάς και ασχολείται με την γυμναστική που σπούδασε.

Παρά το γεγονός ότι τελείωσε την σχολή στην Αθήνα, δεν υπέκυψε από τις σειρήνες της πρωτεύουσας και επέστρεψε στην πόλη της και μυεί συνομηλίκους της -και μη- στην κινητική αγωγή, προσθέτοντας άλλη οπτική στην ποιότητα της ζωής των συμπολιτών της.

Η ίδια μιλά στο Πινάκιο για τα όνειρα της, για το τι θα έκανε για να αλλάξει τον κόσμο, για την Καστοριά και το Άργος Ορεστικό, για το πόσο ωφέλιμη είναι η γυμναστική στην φύση και ποιες δυνατότητες δίνει η Καστοριά για να το πράξει κανείς αυτό το εγχείρημα.  Δεν κρύβει τον θαυμασμό της στο πρόσωπο του Ολυμπιονίκη μας Λευτέρη Πετρούνια και υπογραμμίζει πως η γυμναστική είναι τρόπος ζωής. (Δείτε το θέμα εδώ)

Στέφανος Κορκολής: Αν η κοινωνία ήταν φτιαγμένη πάνω σε...πεντάγραμμο



Με τις μελωδίες του ταξιδεύει τους ακροατές σε διαστάσεις μαγικές. Και πώς να μη συμβαίνει αυτό, όταν οι νότες που «απελευθερώνει» πηγάζουν μέσα από την ψυχή του.
Ο ίδιος σε παλιότερη συνάντηση μας, μου είχε πει πως με την ίδια ένταση και πάθος θα έπαιζε σε έναν «πλημμυρισμένο» από κόσμο χώρο και αντίστοιχα αν έπαιζε για έναν μόνο θεατή.
Ο λόγος για τον Στέφανο Κορκολή! Έναν καλλιτέχνη που δεν σημάδεψε μόνο μια εποχή, αλλά που άφησε εποχή! Δεν είναι μόνο η γενιά των 30αρηδων και 35αρηδων που μεγάλωσε με τις ανεπανάληπτες επιτυχίες του, αλλά τα 30 συμφωνικά του έργα, τα 300 τραγούδια του από τους 30 δίσκους του που έχουν ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και έχουν γίνει κλασικές επιτυχίες. 


Οκτώβριος 2016

Λεωνίδας Παπαδόπουλος: Η χώρα έχει περιέλθει σε νέου τύπου κατοχή




ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ


Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την νεοφιλελεύθερη κυβερνητική μετάλλαξή του, πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο αναλαμβάνοντας εργολαβικά την υπεράσπιση των συμφερόντων του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου
Στο σφυρί είδε να βγαίνει το σπίτι του ένας ανάπηρος-πατέρας 4 παιδιών από την Θεσσαλονίκη ο οποίος βρέθηκε στον άσσο αφού η επιχείρηση του έπεσε έξω. Ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας θα έμενε άστεγος. Μέσα στην απελπισία του και μην ξέροντας πώς να αντιδράσει και τι να κάνει μίλησε με ένα μέλος της διοικούσας επιτροπής του κινήματος «Δεν Πληρώνω», τον κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλο, ο οποίος στην συνέχεια ειδοποίησε τους συναγωνιστές του, αλλά και άλλους φορείς στην Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα; Η διαμαρτυρία των πολιτών απέτρεψε τον πλειστηριασμό. 
Ο κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος μιλά στο Πινάκιο για το πώς βρεθήκαμε από τις εξαγγελίες του τύπου «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ένα κλικ από τα αδηφάγα στόματα των funds. 
 

Διαβαίνοντας πάνω σε νοητές νότες στην Έδεσσα



Περπατάνε σε νοητές νότες στην Έδεσσα εδώ και λίγες ημέρες αφού μια διασταύρωση μεταμορφώθηκε σε…πλήκτρα πιάνου. 

Στο Πινάκιο  μιλά η υπεύθυνη του εργαστηρίου ζωγραφικής Μαρία  Σαμσάκη η οποία ήταν και των συμμετεχόντων της δράσης. Δηλώνει έτοιμη να δώσει μαζί με την ομάδα του Εργαστηρίου  άλλο χρώμα στην καθημερινότητα μας… (Δείτε το θέμα εδώ)

Γεωργία Γαρατζιώτη: Πάντα ονειρευόμουν να γίνω δημοσιογράφος


Ρεπόρτερ γεννιέσαι ή γίνεσαι; Ένα ερώτημα που πλανάται μέσα μου από το 2002 από τότε που ασκώ αυτό το επάγγελμα. Η λέξη ρεπόρτερ όσο απλή και αν ακούγεται όσο εύηχη και αν είναι, έχει στο DNA της στοιχεία σύνθετα, δυσνόητα που δεν αποδίδονται εύκολα.  Το συμπέρασμα μου, είναι ότι ρεπόρτερ δεν μπορεί να γίνει ο καθένας. Αντίθετα η Γεωργία Γαρατζιώτη έχει στο DNA της στοιχεία ανεπτυγμένα που την ωθούν ώστε να ασκεί το επάγγελμα του δημοσιογράφου πρώτης γραμμής.


Δυναμική, ετοιμόλογη, θαρραλέα βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων αψηφώντας κινδύνους και μεταδίδει την είδηση ως έχει… (Δείτε το θέμα εδώ)



Plan Toys: Παιχνίδια που ακονίζουν φαντασία, αισθήσεις και δεξιότητες



Το παιχνίδι σε συνδυασμό με την φαντασία θεμελιώνουν τον χαρακτήρα του παιδιού, του δίνουν ερεθίσματα βελτιώνοντας τις δεξιότητες του. Σε μια εποχή που το παιχνίδι τείνει να γίνει συνώνυμο με τα τάμπλετς το Πινάκιο παρουσιάζει τα πιο προσκείμενα προς τα παιδιά παιχνίδια. Τα Plan Toys.
Φτιαγμένα από ξύλο διεγείρουν τις αισθήσεις των παιδιών παίζοντας τα…
Ξεναγηθήκαμε στο κατάστημα της οδού Ιπποκράτους 10 όπου η κα. Βικτωρία Κουρκάκη μας «ταξίδεψε» σε έναν κόσμο που συνόρευε με παραμύθι. Η ίδια μιλώντας στο Πινάκιο υπογράμμισε πως χρειάζεται και η ενασχόληση των γονιών με τα παιδιά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. (Δείτε το θέμα εδώ)








Αγγελική Φράγκου: Το θέατρο είναι απαραίτητο για το παιδί για να κατανοήσει τον κόσμο
 

Σπουδαίο φαντάζει το γεγονός να «καλλιεργείς» την φαντασία των παιδιών, όταν μάλιστα η φαντασία αυτή εξωτερικεύεται και αποτυπώνεται τότε μιλάμε για έργο θεάρεστο. Στο μυαλό των παιδιών οι εικόνες πλάθονται από τα ερεθίσματα που δέχονται. Όταν υπάρχει αδράνεια, υπάρχει και στασιμότητα στις ιδέες, στις σκέψεις, στα όνειρα.  Και ποιος θέλει οι επόμενες γενιές να μην έχουν όνειρα; Σίγουρα όχι η Αγγελική Φράγκου. (Δείτε εδώ το θέμα)













Διά…λόγου Τέχνη: Συνοδοιπόροι μαθητών και γονιών στο ταξίδι της γνώσης


Η νέα σχολική περίοδος είναι γεγονός. Άλλη μια χρονιά που κρύβει σε μαθητές και σε γονείς συναισθήματα, συγκινήσεις καθώς το ταξίδι στην γνώση έχει έναν προορισμό. Την πρόοδο!
Η νέα «περιπέτεια» των παιδιών που θα αρχίσει σταδιακά από τις επόμενες ημέρες σίγουρα δεν θα είναι εύκολη. Άλλωστε τα αγαθά κόποις κτώνται.
Από την άλλη οι γονείς στο στίβο της καθημερινότητας τους και στον αγώνα για την επιβίωση σίγουρα αναζητούν «συμμάχους» για να μπορέσουν τα παιδιά τους να φτάσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα…
Συνοδοιπόροι και σύμμαχοι σε αυτό ταξίδι είναι οι εκπαιδευτικοί του Διά…λόγου Τέχνη, του διεπιστημονικού κέντρου το οποίο βρίσκεται στο Περιστέρι (στην οδό πάροδος Τσιμισκή 3Α), στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου και αντίστοιχα στο Νέο Φάληρο (Αργειών 5). (Δείτε το θέμα εδώ)



Άννα Καρακόλη: Η ξιφασκία είναι το σκάκι του σώματος


Με το σπαθί της έχει κερδίσει την ζωή. Έχει χαράξει τα όνειρα της και τα ακολουθεί. Ο λόγος για την Άννα Καρακόλη η οποία ασχολείται 16 χρόνια με την ξιφασκία. Έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις αλλά ταυτόχρονα έχει μυήσει και πολλά νέα παιδιά να την ακολουθήσουν στα μονοπάτια του αθλητισμού, ενώ ταυτόχρονα είναι και προπονήτρια και ξιφασκίας σε αμαξίδιο.(Δείτε το θέμα εδώ)


Νοέμβριος

Όμιλος Ερετών:Ιστορία πάνω στα κύματα


Εκεί που ο  αέρας αναμειγνύεται με την μυρωδιά της θάλασσας και την ιστορία, εκεί κάπου γεννιέται και ο πρώτος αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα.  Σε μια Ελλάδα που ακόμη ψάχνει τον βηματισμό της το 1885 ιδρύεται ο Όμιλος Ερετών.

Ο πιο αρχαίος αθλητικός όμιλος της  χώρας ήταν γεγονός όχι μόνο αθλητικό αλλά και Πολιτισμικό καθώς  ήταν ο πρώτος που ώθησε τους Έλληνες στο αθλητισμό. (Δείτε το θέμα εδώ)

Κώστας Ζδράλης: Οι «ανηφόρες» πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής


Ο Κώστας Ζδραλής είναι αθλητής της ποδηλασίας και από τότε που θυμάται τον εαυτό του κάνει…πετάλι!
Ο ίδιος ανήκει στην ομάδα του Παναθηναϊκού και μέσω του Πινακίου δηλώνει την ενόχληση του που η ποδηλασία ως άθλημα δεν έχει απήχηση από τα Μέσα με αποτέλεσμα όλο και λιγότερα να είναι τα παιδιά που ασχολούνται μαζί της σε επίπεδο πρωταθλητισμού.
Παράλληλα τονίζει πως στην ζωή πρέπει να τολμάμε να ανέβουμε τις ανηφόρες καθώς μόνο έτσι θα ατενίσουμε την θέα από ψηλά, από την κορυφή. (Δείτε το θέμα εδώ)


Αντώνης Μάντζαρης: Γεννημένος «αρχηγός» για ειδικές αποστολές


Μπορεί ο καιρός να δείχνει εδώ και λίγες ώρες τις άγριες διαθέσεις του ωστόσο εμείς με μια κούπα ζεστό και γευστικό καφέ μπορούμε να τον απολαύσουμε. Αυτόν τον καφέ γευτήκαμε στο M coffee and More με καλή παρέα. Πρόκειται για το καφέ που άνοιξαν πριν λίγες ημέρες οι Αφοί Μάντζαρη. Αντώνης και Βαγγέλης «σερβίρουν» καφέ σε ένα ιδιαίτερα όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον που φέρει έντονα το μπασκετικό στοιχείο. Ο Αντώνης, ο αρχηγός του ΓΣΠ ήταν εκεί και αδράξαμε την ευκαιρία και μιλήσαμε μαζί του. Για το επαγγελματικό εγχείρημα σε μια περίοδο δύσκολη, για το ελληνικό μπάσκετ, για τους στόχους που έχει θέσει το Περιστέρι και η επιστροφή του στην Α1. Ακόμη και για τα παιδιά που είναι εγκλωβισμένα στις οθόνες των κινητών τους, είπαμε. (Δείτε το θέμα εδώ)

Δεκέμβριος 2016

Greeking.me:Η Start-up που εξάγει τον ελληνικό πολιτισμό


Εξάγουν τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική κουλτούρα και στέλνουν το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι η πιο συγκλονιστική χώρα του κόσμου από οποία οπτική γωνία και αν την κοιτάξει κανείς.
Ο λόγος για δύο νέους ανθρώπους που  πάταξαν το τέρας της ανεργίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δημιουργώντας την start-up Greeking.me
Η Άννα Μανιά και ο Νίκος Θεοδωρής μιλάνε για την νέα γενιά των τουριστών που προσελκύουν στην Ελλάδα, για το Ζορμπά που θέλουν να μάθουν να χορεύουν οι επισκέπτες, αλλά και το πώς αποτελεί η ελληνική γαστρονομία πόλο έλξης.
Να σημειωθεί πως το Greeking.me δεν έχει κλείσει χρόνο από την γέννηση του ωστόσο βραβεύτηκε με το «Exclusive Tour Operator of the year» από το Luxury Travel Guide. (Δείτε το θέμα εδώ)

Κώστας Γκλάβας: Onstage είμαι εγωκεντρικός αφού βιώνω το όνειρο μου



Πιστός στο όνειρο του και με γνώμονα τους στόχους τους ο Κώστας Γκλάβας και με όπλο την φωνή του κατακτά το τραγούδι. (Δείτε το θέμα εδώ)


Αντώνης Μάντζαρης: Αρχηγός και στην ζωή


Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε ο Αντώνης Μάντζαρης ο οποίος την περασμένη Παρασκευή κατάφερε και ξέκλεψε λίγο χρόνο και βρέθηκε στο πλευρό των παιδιών του Διά...Λόγου Τέχνη. 
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την επίσκεψη του αρχηγού του Περιστερίου στο χώρο διδασκαλίας τους. (Δείτε το θέμα εδώ)

Press-ing Team: Οι δημοσιογράφοι που σκοράρουν κατά της φτώχειας & του κοινωνικού αποκλεισμού



Το να είσαι δημοσιογράφος ιδεολογικά και μόνο σημαίνει ότι υπηρετείς την αλήθεια. Είσαι η φωνή στην κοινωνία. Βέβαια, θα πει κάποιος ψιλά γράμματα στις εποχές που διανύουμε. Όμως η κορυφή δεν είναι αυτή που κάνει το παγόβουνο. Τρανή απόδειξη η ομάδα Press-ing Team την οποία αποτελούν οι:  Γιώργος Αράπογλου, Θωμάς Βασιλάκης, Σεβαστή Βρακατσέλη. Τα παιδιά αυτά κάνουν την υπέρβαση και πέρα από το καταγράφουν και να μεταδίδουν ειδήσεις αξιοποιούν την ιδιότητα τους προσφέροντας σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Πώς το κάνουν αυτό; Διοργανώνοντας αγώνες μπάσκετ. Πέρυσι διοργάνωσαν αγώνα για την «Σχεδία» ενώ σε λίγες ημέρες (συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου) προετοιμάζουν το τζάμπολ για την ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου