Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Διώνη: «Μαχαιρώθηκα, πυροβολήθηκα και όμως είμαι ακόμη όρθια»


Η Διώνη μαχαιρώθηκε,  πυροβολήθηκε και πετάχτηκε σαν σκουπίδι προκειμένου να πεθάνει αβοήθητη. Ποιο ήταν το λάθος της; Η Διώνη είναι σκυλί.
Ωστόσο κάποιοι άνθρωποι την έσωσαν και σήμερα η Διώνη βρήκε τον τρόπο να διηγηθεί την οδυνηρή Οδύσσεια της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει ανθρώπους.
Πως το έκανε αυτό; Μέσα από το βιβλίο «Το Δώρο» της Κατερίνας Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικού, Εκπαιδεύτριας Σκύλων και Δημιουργού της ομάδας Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων (Ζω.Ε.Σ.).
Η περιπέτεια της Διώνης έχει γίνει γνωστή μέχρι σήμερα σε 50.000 μαθητές στην Ελλάδα και τώρα  επέστρεψε και θέλησε να μοιραστεί με τη βοήθεια της Κατερίνας Παπαποστόλου την ιστορία της. Μια ιστορία που μοιάζει με όλες εκείνες που καθημερινά μαθαίνουμε για τα πλάσματα αυτά. Μια ιστορία, η οποία ήρθε να μας διδάξει να μην σταματάμε ποτέ να ελπίζουμε για έναν καλύτερο και ανθρωπινότερο κόσμο δικαιοσύνης και ισότητας για όλους. Μια ιστορία που περικλείει μέσα της όλες τις αδέσποτες κραυγές που δε μας αφήνουν συχνά τις νύχτες να κοιμηθούμε.

«Το Δώρο» είναι:
Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους τους μικρούς αδέσποτους αγγέλους που χάνουν τη μάχη καθημερινά, αλλά και σε όλους τους μεγάλους ήρωες που στέκονται δίπλα τους διασφαλίζοντάς τους το δικαίωμα στη ζωή και στην ευζωία.
Ένα βιβλίο απόλυτα ειλικρινούς μαρτυρίας, για όσα αυτές οι δύο ψυχές, η Διώνη και η Κατερίνα φοβήθηκαν, πολέμησαν και κατέκτησαν.
Ένα βιβλίο μάθημα ζωής για να πιστέψουμε όλοι μας  πως μπορούμε όλα να τα καταφέρουμε, αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά.
Ένα βιβλίο σύμβολο της μάχης του Καλού με το Κακό. Της Παιδείας με την Αμορφωσιά της ψυχής. Της Δύναμης να συνεχίζεις ότι κι αν γίνει, όσα κι αν είναι τα εμπόδια για να φτιάχνεις Παραδείσους.
Ένα βιβλίο για τη Διώνη που είναι αυτή, είμαι εγώ, είσαι εσύ, αν το θες. Το "κόντρα"! Να χτιστεί η σκάλα προς τον Ουρανό.
Ένα βιβλίο για τη Διώνη που δεν είναι πλέον μόνο ένας σκύλος. Είναι πια η φωνή όλων των σκύλων, όλων των ζώων που βίωσαν την κακοποίηση στα χέρια ακατάλληλων ανθρώπων.

info: Αναζητήστε το βιβλίο στα καταστήματα του Ιανού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ή παραγγείλετε το ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση http://welldone.com.gr/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου