Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Συγκλονίζει η μαρτυρία της μητέρας του Αμίρ για την επίθεση

«Οι πέτρες έπεφταν η μια μετά την άλλη. Θα πεθάνουμε, θα μας σκοτώσουν». Αυτά είναι, μεταξύ άλλων, τα λόγια της μητέρας του 11χρονου Αμίρ, Αριζού, μετά την επίθεση με πέτρες που πραγματοποίησαν άγνωστα άτομα, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην οικία που διαμένει η οικογένεια.


Όπως αναφέρει η μητέρα του Αμίρ, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου που κοιμούνται τα παιδιά της. Το δωμάτιο γέμισε γυαλιά, ενώ μαζί με τις πέτρες έπεσε και ένα χαρτόνι που προέτρεπε την οικογένεια να φύγει.

«Την ώρα που έσπαγαν τα τζάμια, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, φώναζα και καλούσα σε βοήθεια. Τα παιδιά είχαν ξυπνήσει, έκλαιγαν, ήταν πολύ φοβισμένα. Το δωμάτιο των παιδιών γέμισε γυαλιά. Βρέθηκε μπουκάλι μπύρας πάνω στο κρεβάτι» αναφέρει η Αριζού.

«Ένιωσα πανικό και δεν ήξερα τι να κάνω. Ειδοποίησα την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία κατέβηκε και κάλεσε την αστυνομία. Θα πεθάνουμε. Θα μας σκοτώσουν. Δεν ξέρουμε τον λόγο», τόνισε χαρακτηριστικά η μητέρα του Αμίρ.

Η οικογένεια του 11χρονου αφγανού ζήτησε το πρωί της Παρασκεύης, από στελέχη του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, τη μετακίνησή της σε άλλη κατοικία.

Για το περιστατικό είναι ενήμερο το υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Γιώργος Αγγελόπουλος, και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Καταδικάζει ο Καμίνης:
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, με ανακοίνωσή του, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση, ζήτησε από τις αρχές την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και δήλωσε ότι η δημοτική αρχή είναι «αποφασισμένη για μια ανοιχτή Αθήνα, που με τους πολίτες της και σε συνεργασία με τους δήμους όλης της χώρας, θέτουν στο περιθώριο, ακραίες, μισαλλόδοξες, ξενόφοβες και ρατσιστικές πρακτικές».

«Φασίζουσες τακτικές, που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά χαλυβδώνουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και η κοινωνική ένταξής τους», αναφέρει η ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η Προκαταρκτική Εξέταση που έχει διατάξει το υπουργείο Παιδείας, για τα γεγονότα που οδήγησαν στο να παρελάσει ο Αμίρ με την ταμπέλα του σχολείου και όχι με τη σημαία.

Στηρίζει τον διευθυντή ο Σύλλογος Γονέων
Υπενθυμίζεται ότι, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εξέφρασε τη στήριξή του στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων, τονίζοντας ωστόσο ότι «εξακολουθεί να στηρίζει όλα τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις».



Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στο σχολείο μας με την επιλογή σημαιοφόρου εκφράζουμε την στήριξή μας στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τον τρόπο που το χειρίστηκε ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

» Το σχολείο μας ήταν, είναι και θα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά και όλα τα παιδιά του κόσμου που φοιτούν σε αυτό, χωρίς διακρίσεις, τόσο για εμάς τους γονείς όσο και για ολόκληρη την σχολική μας κοινότητα.

» Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας τόσο στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, όσο και στον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με το ήθος και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει, χειρίστηκε το ευαίσθητο αυτό θέμα.

» Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης εξακολουθεί να στηρίζει ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου