Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Δεκαπέντε νεκροί από την κακοκαιρία στην Δυτική Αττική


Ανθρώπινες ζωές θρηνεί η Δυτική Αττική από τη σφοδρή κακοκαιρία. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί δεκαπέντε νεκροί, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αγνοούμενοι που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της θεομηνίας ή έχουν καταφύγει κάπου. 
Αρχικά, μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο πλημμυρισμένο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη και στη συνέχεια ένας ηλικιωμένος εντοπίστηκε πνιγμένος στο δικό του σπίτι, στην οδό Αγαμέμνονος. 

Η Πυροσβεστική λίγο αργότερα γνωστοποίησε ότι βρέθηκε και τρίτος νεκρός, ένας άνδρας περίπου 65 ετών, σε προαύλιο χώρο επιχείρησης, στην οδό Λεωνίδα Στάμου. Ένας ακόμη νεκρός εντοπίστηκε σε προαύλειο χώρο επιχείρησης στο 2 - 3 χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας - Θηβών. Το πέμπτο θύμα της κακοκαιρίας είναι μια γυναίκα, που ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο επί της οδού Αίαντος. 


Στις 15:30 το Πυροσβεστικό Σώμα γνωστοποίησε ότι ένας νεκρός ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι της Μάνδρας και πως μια γυναίκα βρεθηκε νεκρή σε σπίτι επί της οδού Στρατηγού Ρόκα και πάλι στη Μάνδρα. 
Επίσης, οι σοροί δύο ανθρώπων, που εκτιμάται ότι παρασύρθηκαν από χειμάρρους στη Νέα Πέραμο, βρέθηκαν στη θάλασσα -στις περιοχές της Ελευσίνας και των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου- και περισυνελέγησαν από πλωτά του Λιμενικού και από στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών.
Στο Θριάσιο μεταφέρθηκαν 10 τραυματίες. Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), μία έχει λάβει εξιτήριο και οι υπόλοιποι οκτώ παραμένουν στο νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Ανυπολόγιστες καταστροφές

Η Μάνδρα, η Νέα Πέραμος και τα Μέγαρα βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, κτήρια και καταστήματα και να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές.
Ειδικότερα, στη Μάνδρα, τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν από το βουνό μετέτρεψαν σε ποτάμια τους δρόμους, ενώ σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά, κάτι που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.
Για ολοκληρωτική η καταστροφή έκανε λόγο η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM. Όπως ανέφερε, «κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, το νερό έχει φθάσει το ένα μέτρο μέσα στις κατοικίες, έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό στην περιοχή, έχουν παρασυρθεί ακόμη και μεγάλα οχήματα όπως βυτιοφόρα». 
«Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε όλη την Μάνδρα, που θρηνεί για τους χαμένους συμπολίτες της» σημείωσε η δήμαρχος, που είναι και η ίδια εγκλωβισμένη στο σπίτι της. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα γείτονες έσωσαν τη μητέρα της.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Νέας Περάμου. Οι εικόνες καταστροφές περιλαμβάνουν πλημμυρισμένα σπίτια, αυλές μέσα στη λάσπη, αυτοκίνητα ακινητοποιημένα, μάντρες ξηλωμένες και ανυπολόγιστες ζημιές σε καταστήματα. 


Στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας, η Πυροσβεστική είχε λάβει μέχρι τις 15:30 600 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς από σπίτια από σπίτια και οχήματα. Επί τόπου επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 53 οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου